1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 12 VE 13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN CİNSEL TACİZCİSİ!
12 VE 13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN CİNSEL TACİZCİSİ!

12 VE 13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN CİNSEL TACİZCİSİ!

Kıskıvrak yakalandı

A+A-

Mevlüt Yapıcı 31 Aralık 2013'de manşetlere bu şekilde çıkmıştı;

Başkent Lefkoşa’da önceki gün infial yaratan, biri 13 diğeri 12 yaşında iki kıza cinsel tacizde bulunma olayının faili olduğu ileri sürülen 45 yaşındaki Mevlüt Yapıcı Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yurtdışına Gidemeyecek!

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, “Çocuklara karşı ahlaka ve adaba aykırı harekette bulunma” suçundan yargılanmak üzere zanlıyı teminatla serbest bıraktı. Mahkeme davaları görülünceye kadar zanlının yurt dışına çıkışını yasakladı.

Bugünün manşetlerinde ise;

Girne Turizm Limanı’nda, 28 Nisan’da Liman Gümrük Sahası içerisinde gemiye giriş yapmak için sıra bekleyen E.Ş. isimli kişinin sorumluluğundaki TIR araç içerisinde işlem yaptırmadan gizlenen zanlı Mevlüt Yapıcı hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı Mevlüt Yapıcı, davası görülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü teminat duruşmasında polis memuru Halil Acaroğlu iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Acaroğlu, zanlının “Muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC’den çıkış yapmak” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Acaroğlu, zanlı Mevlüt Yapıcı’nın Lefkoşa’da görülen bir dava nedeniyle hakkında yurtdışına çıkış yasağı olduğunu ifade etti. Acaroğlu, zanlının TIR’ın içerisine gizlenerek, yasa dışı yoldan çıkış yapmak istediğini ancak tespit edilerek yakalandığını anlattı. Mevlüt Yapıcı ve E.Ş. isimli zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Acaroğlu, zanlıların davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Özlem Tümer, Mevlüt Yapıcı, davası görülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesini istedi. Tümer, E.Ş. isimli zanlının ise yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması, 2 bin TL nakit para yatırılması ve bir kefilin 50 bin TL kefalet senedini imzalaması şartıyla yargılanıncaya kadar serbest bırakılmasını talep etti.

Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, Mevlüt Yapıcı’nın, 1 ay süreyle cezaevine gönderilmesine, E.Ş isimli zanlının ise teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla yargılanıncaya dek serbest bırakılmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.