1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 12 YIL SONRA KKTC'YE DÖNÜNCE...
12 YIL SONRA KKTC'YE DÖNÜNCE...

12 YIL SONRA KKTC'YE DÖNÜNCE...

Suç makinesi....Serbest kalırsa yine kaçabilir!

A+A-

Suç makinesi

2002’de kanunsuz silah suçundan yargılanırken adayı terk eden ve 12 yıl sonra yeniden adaya dönen Ali Kızılateş, 94 gram kokain suçundan cezaevine gönderildi

Gazimağusa’da ,5 Mart 2015 tarihinde evine düzenlenen operasyonda 94 gram ağırlığında kokain ve yaklaşık 100 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan Ali Kızılateş isimli zanlı dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye şahadet veren Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, zanlının yaklaşık 10 yıl önce mahkemenin emrettiği teminat şartlarına uymayarak, KKTC’den kaçtığını ve geçtiğimiz yıl geri döndüğünü söyledi.

Mustafa Kavaz, alınan bir bilgi ile zanlının evine 5 Mart 2015 tarihinde düzenledikleri operasyon sonucunda, 94 gram kokain ve 112 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlının 2002 yılında kanunsuz ateşli silah tasarrufu nedeni ile mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ancak zanlının 2004 yılında teminat şartlarına uymayarak KKTC’den kaçtığını ve 25 Haziran 2014 tarihinde KKTC’ye geri döndüğünü ifade etti.

Serbest kalırsa yine kaçabilir

Zanlının serbest kalması halinde yine yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olduğunu belirten Kavaz, zanlının yargılanacağı kanunsuz uyuşturucu alma ve tasarruf suçlarının Ağır Ceza Mahkemelerinin kapsamına giren davalar olduğunu ve toplumun son zamanlarda uyuşturucu suçları nedeni ile büyük yaralar almakta olduğunu dile getirdi.

Bir ay içeride

Kavaz zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Berhat Mavioğlu bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.

Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.