1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 120 GRAM BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ!
120 GRAM BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ!

120 GRAM BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ!

120 gram bonzai ele geçirildi!

A+A-

 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Metehan Sınır Kapısı’nda önceki gün bir araçta gerçekleştirdikleri denetlemede 41 paket “120 gram” ‘Bonzai’ türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Olayla bağlantılı olduğu iddia edilen Güney Yüksekbaş dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluk emri alındı.

Abbas ELMAS

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü önceki gün gerçekleştirdiği bir operasyon sonucunda KKTC’ye pazarlanmak istenen 41 paket sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirirken, olayla bağlantılı olduğu iddia edilen Güney Yüksekbaş dün yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları yeminli şahadet vererek aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor, 31 Ocak tarihinde alınan bir bilgide zanlı Güney Yüksekbaş’ın KKTC’ye Güney’den uyuşturucu getireceği bilgisi aldıklarını söyledi.

Mustafa Zor, ayni gün zanlının Metehan Sınır Kapısı’ndan giriş yaptığı sırada LE017 plakalı aracında yapılan aramada ön koltukların arasında bulunan kutuda 1 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Zor, aracın bagaj kısmında yapılan aramada ise yedek lastiğin yanına gizlenmiş toplam 41 paket “120 gram” ‘Bonzai’ sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve zanlının gözaltına alındığını kaydetti.

Mesele ile ilgili aranan emarelerin, aranan şahısların ve alınması gereken bir çok ifade olduğunu ifade eden Mustafa Zor, zanlının serbest kalması halinde tahkikata olumsuz etki edebileceğini belirterek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatı ise zanlının bugün yurt dışına çıkacağını ifade ederek psikolojik bunalım içinde olduğunu kaydetti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın selameti açısından istenilen süreyi verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.