1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “124 ALO MALİYE” TELEFON HATTI DEVREDE
“124 ALO MALİYE” TELEFON HATTI DEVREDE

“124 ALO MALİYE” TELEFON HATTI DEVREDE

Halkın, Maliye Bakanlığı’nın faaliyet alanlarıyla ilgili öneri, istek ve şikâyetlerini yapabileceği “124 Alo Maliye” telefon hattının devreye girdiği bildirildi.

A+A-

BAKANLIK RESMİ İNTERNET SİTESİNDE YENİ DÜZENLEMELER YAPILARAK BAKANLIĞIN ÇALIŞMA PROGRAMI İLE VİZYON VE MİSYONU DA AÇIKLANDI

Halkın, Maliye Bakanlığı’nın faaliyet alanlarıyla ilgili öneri, istek ve şikâyetlerini yapabileceği “124 Alo Maliye” telefon hattının devreye girdiği bildirildi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, “124 Alo Maliye” telefon hattı dışında Maliye Bakanlığı resmi internet sitesinde yeni düzenlemeler yapılarak Bakanlığın çalışma programıyla vizyon ve misyonu da açıklandı.

Yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın göreve geldikten sonra başlattığı bir dizi çalışmayla halkın Maliye Bakanlığı’na daha kolay ulaşması; Bakanlığın ise çalışmalarını halka daha şeffaf şekilde duyurmasına olanak sağlandığı kaydedildi.

TOPLANTILAR

Açıklamada, Zeren Mungan’ın her iş günü sabahı ita amirleriyle yaptığı gündem toplantılarında, dairelerin faaliyetlerini ve dairelerden gelen talepleri değerlendirdiği belirtilerek, Bakan’ın, Maliye Bakanlığı’nda saat 08.30’da yapılan toplantılarda tüm daire müdürleri ve müsteşarla bir araya geldiği ifade edildi.

Bu toplantılarda Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın  tamamlanan çalışmalarla ilgili bilgi alarak gündeme alınacak çalışmaların koordinasyonunu sağladığı anlatılan açıklamada, bununla amaçlananın halka daha hızlı ve kolay hizmet sunulabilme ortamı yaratmak olduğu kaydedildi.

Açıklamada, her sabah yapılan toplantıda, bir önceki iş günü belirlenen gündem maddeleri hakkında değerlendirmeler yapıldığı ifade edilerek, gündem maddelerinin yakında web sitesi aracılığıyla halkla paylaşılarak, halkın Maliye’deki çalışma gündemini site aracılığıyla takip edebilmesinin sağlanacağı vurgulandı.

124 ALO MALİYE

“124 Alo Maliye” telefon hattının Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın talebi doğrultusunda, halkın, öneri, istek ve şikayetlerini daha kolay ve daha hızlı iletebilmesi amacıyla devreye konduğu belirtildi.

Bu telefon hattıyla bireylerin bant kaydı üzerinden Maliye Bakanlığı'nın faaliyet alanlarıyla ilgili konularda mesaj bırakabileceği anlatılan açıklamada, “Oluşturulan sistem üzerinden kaydedilecek mesajlar hakkında mesajı bırakana en fazla 2 iş günü içerisinde bilgi verilecek. Telefon, e-mail veya diğer iletişim araçları ile kaydedilen mesaj konusu hakkında yapılan çalışma veya sonuç ilgili kişiye aktarılacak” denildi.

MİSYON VE VİZYON BELİRLENDİ

Öte yandan, Zeren Mungan’ın ita amirleriyle yaptığı toplantıda gündeme getirdiği Bakanlığın misyon ve vizyonunun belirlenmesinin kararlaştırıldığı şekilde resmi internet sitesine eklendiği ifade edildi.

Bakanlığın misyonunun, “Sürdürülebilir ve etkin maliye politikalarıyla; şeffaf ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışarak, teknolojiyi etkin kullanarak, uluslararası standartlarda etkili ve insan odaklı hizmet sunmak” olduğu kaydedildi.
Bu misyona bağlı olarak Maliye Bakanlığının vizyonunu  da şu şekilde oluşturuldu:

“Uluslararası standartlarda insan odaklı hizmet sunan, mali kaynakları etkin ve verimli kullanan, zamanında ve güvenilir verileri kamuoyuyla düzenli paylaşan, sürdürülebilir maliye politikalarıyla hizmet veren, mali disiplinden ödün vermeyen, şeffaf ve hesap verebilen bir Maliye Bakanlığı olmaktır.”

Açıklamada, Mungan’ın Bakanlıktaki görüşme, ziyaret ve açıklamalarıyla Bakanlığın diğer çalışmalarının  Maliye Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden duyurulduğu da ifade edilerek, “Web sitesi her geçen gün geliştirilerek halkın bilgilendirilmesine devam edilecektir” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.