1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 124 Yıllık Tartışma Sona Erdi!
124 Yıllık Tartışma Sona Erdi!

124 Yıllık Tartışma Sona Erdi!

Bu yüzden boşananlar bile olmuştu!

A+A-

124 yıllık patent noktayı koydu: Tuvalet kağıdını yanlış kullanıyormuşuz!

Tuvalet kağıdının yüzü önde mi olmalı, yoksa arkada mı? Bu soru yüzünden birbirini kıran karı kocalar, ev arkadaşları ve daha niceleri, artık kavga etmeyi bırakabilir. Çünkü yeni ortaya çıkan bir patent, doğru kullanım şeklini kesin olarak gösterdi.

İnternette bir süredir tuvalet kağıdının yüzü önce mi yoksa arkada mı olmalı konusunda (oldukça gereksiz) bir tartışma var. Bazı kişiler tuvalet kağıdının yüzünün önde olması gerektiğini savunurken, bazıları da arkada olması gerektiğini savunuyor. Ve bu tamamen dayanaksız tartışma, tüm uluslardan pek çok internet kullanıcısının anlamsız yere birbirini kırmasına sebep oluyor.

Nice karı kocayı ayırma noktasına getiren, arkadaşlıkları bitiren bu tartışmaya bugün itibariyle bir son verilecek. Zira 19. Yüzyılda yapılan bir patent başvurusu, tuvalet kağıdının en doğru kullanımını gözler önüne serdi.

sd-002.jpg

Söz konusu başvuru 1891’de New York’lu iş adamı Seth Wheeler tarafından yapılmıştı. Tuvalet kağıdının hangi bölgelerden yırtılacağını, nasıl durması gerektiğini ve hangi maddeden yapıldığını açıkça gösteren çizime bakılırsa, tuvalet kağıdının yüzü öne doğru olmalı.

Bu konuyu da çözdüğümüze göre, artık daha önemli sorunlara odaklanabiliriz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.