1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 1250 TON KATRAN KAYIP!
1250 TON KATRAN KAYIP!

1250 TON KATRAN KAYIP!

Karayolları Dairesi’ne bağlı Gazimağusa ve Haspolat’taki depolarda 1250 tonluk katran kayıp;

A+A-
Kamu kurum ve kuruluşlarını denetlemekle görevli olan Sayıştaylık, Karayolları Dairesi’nde ilginç bir olay tespit etti. Sayıştaylığın yaklaşık 8 ay önce bağımsız bir uzmanlık şirketinden konu ile ilgili rapor talep etmesi üzerine 1250 tonluk katranın eksik veya kayıp olduğu ortaya çıkarıldı. Bağımsız uzman Seyhan Egemen tarafından hazırlanan raporla ortaya çıkan 1250 ton katran eksikliği için Sayıştaylık tarafından daha kapsamlı araştırma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında dönemin Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu’nun emekli ikramiyesine el konulduğu ve Eski Müdür Demircioğlu’nun da eksik katran hakkında Sayıştay’a bazı raporlar sunduğu iddia edildi. Demircioğlu konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Sayıştaylık araştırmasının devam ettiği ve 10 gün içerisinde kesin raporların açıklanacağı bildirildi.

Egemen: “Tonlarca açık var”
Yaklaşık 8 ay önce Sayıştay Başkanlığı tarafından kendi şirketine konu hakkında uzman raporu hazırlanması için başvuru yapıldığını belirten Seyhan Egemen, en yüksek fire payından hesaplansa dahi tonlarca katranın kayıp olduğunu ifade etti. “Ancak Sayıştaylık neden böyle bir çalışma yapmamızı istedi, detayı hakkında bilgim yoktur” diyen Egemen, “Çalışmalarımız 2 ay sürdü ve yaklaşık olarak 6 ay önce raporumuzu sunduk. Bunun dışında bir bilgi vermem için Sayıştaylığın izni gerekmektedir” diye konuştu. 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.