1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 12’İNCİ PARSELDEKİ DOĞAL GAZ YATAĞININ SINIRLARINA ULAŞILMASI AN MESELESİ…
12’İNCİ PARSELDEKİ DOĞAL GAZ YATAĞININ SINIRLARINA ULAŞILMASI AN MESELESİ…

12’İNCİ PARSELDEKİ DOĞAL GAZ YATAĞININ SINIRLARINA ULAŞILMASI AN MESELESİ…

Amerikan Noble Energy Şirketi hesabına, “Afrodit” olarak bilinen 12’inci parselde doğrulama sondajı yapmakta olan ENSCO 5006 isimli platformdaki sondaj makinesinin, doğal gaz yatağının sınırlarına ulaşmasının an meselesi olduğu haber verildi.

A+A-

Amerikan Noble Energy Şirketi hesabına, “Afrodit” olarak bilinen 12’inci parselde doğrulama sondajı yapmakta olan ENSCO 5006 isimli platformdaki sondaj makinesinin, doğal gaz yatağının sınırlarına ulaşmasının an meselesi olduğu haber verildi.

Politis gazetesi “Doğal Gaz Yatağına Ulaştılar… Noble Doğal Gaz Yatağına Giriyor” başlıklarıyla yer verdiği haberinde, doğrulama sondajının olağan bir şekilde devam etmekte olduğunu yazdı.

Gazete, dün alınan bilgiye göre, sondaj makinesinin deniz tabanının yüzeyinden itibaren 5 bin 500 metreyi aştığını ve 12’inci parseldeki doğal gaz yatağının sınırlarının olduğu düşünülen noktaya ulaşmasının an meselesi olduğunu da bildirdi.

Rum Yönetimi yetkililerinin, mevcut sondaj çalışmaları sırasından da platformda bulunamadıklarını yazan gazete, bununla birlikte, çalışmaların elektronik platform üzerinden sürekli takip edilmekte olduğunu kaydetti.

Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi milletvekillerinden Yorgos Perdikis’in mektubuna verdiği yanıta dayanarak, ilgili birimlerin platformda ne olup bittiğinden elektronik platform üzerinden sürekli haberdar olduklarını ileten gazete, platforma yapılacak ziyaretlerin, üzerinde mutabık kalınacak bir program çerçevesinde yapılacağını aktardı.

12’inci parseldeki doğrulama sondajının 2 Temmuz’da başladığını ve o günden bu güne kadar platforma bir kez ziyarette bulunulduğunu kaydeden gazete, enerji hizmetleri ve diğer müdahil birimlerden temsilcilerin platformu ziyaret ettiklerini belirtti.

Gazete, Lakkotripis’in, Noble Energy şirketinin, idari plan-programların hayata geçirilmesinin kontrolü ve takibi, aynı zamanda çevre onayı koşullarının muhafaza edilmesi için, bağımsız bir denetçi akredite ettiğini söylediğini de aktardı.

Noble şirketi tarafından, bu amaca yönelik olarak belirlenen şirketin, Amerikan CSA şirketi olduğunu anlatan gazete, şirketin sürekli ve daimi olarak platformda bulunmakta olduğunu ekledi.

Alithia gazetesi ise “Rum Tarafının Gözü 12’inci Parselde” başlığıyla yayımladığı haberinde, Rum hükümetinin 12’inci parselde gerçekleştirilen doğrulama sondajının sonuçları konusunda, elektronik ortam üzerinden günlük bilgi aldığını yazdı.

Gazeteye göre Lakkotripis, Enerji Bakanlığı’nın, 12’inci parseldeki doğrulama sondajını takip etmek için bir grup kurduğunu da sözlerine ekledi.

KASİNİS’İN İSTİFASI KONUSUNDA BELİRSİZLİK

Politis gazetesinde yer alan başka bir haberde ise, KRETİK Başkan yardımcılarından Solon Kasinis’in, geçtiğimiz gün yaptıkları görüşmede, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, görevinden istifa edeceği kararının kesin olduğu hakkında bilgilendirdiği, ancak istifasını henüz resmi olarak sunmadığı haber verildi.

Elde ettiği bilgilere dayanarak, Kasinis’in birkaç ay daha görevinin başında kalabileceğini yazan gazete, Kasinis’in KRETİK’le yaptığı 5 yıllık sözleşme gereği, birtakım prosedürel yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.