1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “12’İNCİ PARSELLE İLGİLİ PLANLAMALAR ETKİLENMİYOR”
“12’İNCİ PARSELLE İLGİLİ PLANLAMALAR ETKİLENMİYOR”

“12’İNCİ PARSELLE İLGİLİ PLANLAMALAR ETKİLENMİYOR”

Tek yanlı olarak ilan sözde Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin (MEB), modern deniz araçlarının denetiminden yoksun kaldığı,

A+A-

Tek yanlı olarak ilan sözde Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin (MEB), modern deniz araçlarının denetiminden yoksun kaldığı, çünkü Rum polisine dört süratli karakol gemisi tedarik edilmesi için çıkılacak ihalenin iptal edilmesinin ardından, beş hücumbot tedarik edilmesiyle ilgili ihale için de aynı yolda olunduğunun görüldüğü haber verildi.

Beş hücumbotun yapımıyla ilgili bütçenin, 12,5 milyon Euro olarak hesaplandığını ve AB fonları tarafından finanse edilmeleri programına dahil edildiklerini yazan Fileleftheros gazetesi, teklif sahiplerinin isteğinin ardından, İhale İnceleme Otoritesinin, sürecin ertelenmesiyle ilgili geçici önlemler alınmasına karar verdiğini yazdı.

Hücumbotlarla ilgili kararın oy birliğiyle alındığını kaydeden gazete, polise alınacak dört süratli karakol gemisiyle ilgili kararın ise oy çokluğuyla alındığını ekledi.

NOBLE: “12’İNCİ PARSELLE İLGİLİ PLANLAMALAR ETKİLENMİYOR”

Alithia gazetesinin haberine göre ise, “Afrodit” olarak bilinen 12’inci parselde faaliyette bulunan Noble Energy Şirketi, Avustralyalı Woodside şirketi ile aralarında, bağlayıcı olmayan ve İsrail’in Leviathan parselindeki hisselerinin satışıyla ilgili karşılıklı anlayış memorandumunun sona ermesinin, 12’inci parseldeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini etkilemesinin beklenmediğini bildirdi.

Kıbrıs Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, 12’inci parseldeki rezervlerin değerlendirilmesi yöntemleriyle ilgili bütün olasılıkları açıkta bırakan Noble, bahse konu kararın, Kıbrıs’ın deniz bölgesindeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini etkilemesinin beklenmediğini yineledi.

12’inci parseldeki doğal gaz yataklarının değerlendirilmesinde kararlı olduklarını dile getiren şirket, en iyi senaryoyu hazırlamak için Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığıyla çalıştıklarını ifade etti.

Şirket, değerlendirilmekte olan seçenekleri; Vasiliko’da doğal gaz sıvılaştırma terminali inşa edilmesi, yüzer bir doğal gaz sıvılaştırma tesisi (floating LNG) kurulması ve bölgedeki Akdeniz piyasalarına borularla ihraç edilmesi veya sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) şeklinde sıraladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.