1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 13 - 19 KASIM TARİHLERİNDE BALİ’DE
13 - 19 KASIM TARİHLERİNDE BALİ’DE

13 - 19 KASIM TARİHLERİNDE BALİ’DE

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 1974’den beri gözlemci olarak katıldığı ve...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) 1974’den beri gözlemci olarak katıldığı ve 4 Kasım 2011 tarihinden itibaren resmen üye olduğu uluslararası turizm kuruluşu “Dünya Seyahat Acenteleri Dernekleri Birleşik Federasyonu’nun (UFTAA) 13 - 19 Kasım tarihlerinde Bali’de yapılacak olan 47. Genel Kurul ve Kongresi ile B2B Toplantısı’na KITSAB’ı temsilen Onursal Başkan Ahmet Necati Özkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Özbek Dedekorkut’un katılacağı bildirildi.

KITSAB Onursal Başkanı Ahmet Necati Özkan yaptığı yazılı açıklamada, KITSAB olarak gelecek yılki UFTAA Kongresi ve Genel Kurulu’nun KKTC’de yapılmasında ısrarlı olduklarını belirtti.

“İleride Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak kongre için indirimli uçak biletleri, makul otel ücretleri sunulabileceği, KKTC vize sorunu olmadığı, toplantılarda simultane tercüme yapılacağı gibi konularda kendileri ayrıca bilgilendirilmiş olup 47. kongrede de görüşülecektir” ifadelerine yer veren Özkan açıklamasında şöyle dedi:

“İlk olarak KKTC’de yapılması isteğinde bulunduğumuz Yönetim Kurulu Toplantısı hakkında Bali, Endonezya’da yapılacak Genel Kurul’da görüşeceğimiz UFTAA Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kararlaştırılacaktır. Bu kongrede delegelere Kuzey Kıbrıs turizmi hakkında yine geniş bilgi verilerek kulis faaliyetlerinde bulunulacak ve KKTC broşürleri, haritalar vs dağıtılacaktır. Gelecek yıl gerçekleşmez ise, bir sonraki kongrenin KKTC’de yapılması için çalışmalar yapılacaktır.

Bu kongrede Kuzey Kıbrıs IATA sorunları da tartışılacaktır, örneğin; IATA üyesi acentelerimizin aidatlarının banka havalelerinin kabul edilmemesi; bilet stoku verilmemesi; direkt olarak rezervasyon yapamamaları ve yalnızca Türkiye’deki IATA üyesi acenteler vasıtasıyla rezervasyon yapabilmeleri, komisyon alamamaları; Türkiye’ye uçan diğer hava yollarının bilet stokunu alamamaları; IATA bölge temsilcisinin Kuzey Kıbrıs’a gelmemesi, sorunları yerinde tetkik etmemesi ve çözmemesi; acentelerimizden hak kazananların IATA’ya üye olamamaları; ve daha da önemli, Türkiye ve Güney Kıbrıs’a uçan IATA üyesi hava yollarının Kuzey Kıbrıs’a uçmamaları, hava alanlarına konmamaları ve yolcu taşımamaları ‘turizm barış aracıdır’ şiarına ters düşmekte ve ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü)’nün yanlış politikalarının düzeltilmesi gerekliliği. 

Rumların ambargolarına karşı 37 yıl uğraşarak bin bir güçlükle üye olduğumuz bu uluslararası turizm örgütü kongresine katılmamız, KKTC turizmi ve ülkemiz için yapacağımız propagandalar nedeniyle önemlidir. Ancak kongreye katılacak olan KITSAB temsilci sayısının iki kişi olması çok daha yararlı olmasına rağmen Başbakan Yardımcılığı, ikinci bir kişinin 6,000 TL civarında olan katılım ücretini dahi çok büyük uğraşlarımıza rağmen ödemeyeceğini belirtmişlerdir. Ülke ekonomisinde öncü sektör turizmin önemine böyle bir bakış açısı ve değerlendirme gerçekten üzücüdür. Bu gideri KITSAB karşılayacaktır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.