1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 13 EKİM’DE RESİTAL
13 EKİM’DE RESİTAL

13 EKİM’DE RESİTAL

11’inci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali, müzik otoritelerince “yaşayan Paganini” olarak nitelendirilen..

A+A-

11’inci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali, 13 Ekim Pazar akşamı, müzik otoritelerince “yaşayan Paganini” olarak nitelendirilen Rus asıllı Amerikalı Keman virtüözü Alexander Markov’un vereceği resital ile devam edecek.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği Başkanı Halil Kalgay’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Markov saat 20.30’da vereceği resitalde, Tartini’nin “Şeytan Trili” Sonatını, Bach’ın Solo Keman için sol minör Sonatını, Tchaikovsky’nin Serenade Melancolique ve Kuğu Gölü Balesi’nden keman solosunu, Sarasate’nin Spanyol Dansları’ndan Playera ve Habanera, Paganini’nin Cantabile ve Le Streghe “Witches Dance” eserlerini, tanınmış Rus Piyanist Alexander Mekaev’in eşliğinde ve solo olarak yorumlayacak.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği organizasyonunda, “Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Turizm ve Kültür Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Deniz Plaza, Rocks Hotel ve Hotel Bellapais Gardens’ın katkılarıyla” düzenlenen ve 26 Eylül’ de başlayan Festival’de toplam 8 konser yer alacak.

31 Ekime kadar devam edecek festivalin biletleri 30 TL ücretle Deniz Plaza’lardan, Dome Hotel’den ve konser akşamları girişten temin edilebilir.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.