1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 13. MAAŞLARLA İLGİLİ SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILMIŞ!
13. MAAŞLARLA İLGİLİ SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILMIŞ!

13. MAAŞLARLA İLGİLİ SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILMIŞ!

Şahali: "13. Maaşlarla ilgili sözlerim yanlış anlaşıldı"

A+A-

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, çiftçilerle uzlaşıya vardığını duyurdu.

Ürün bedellerinin ödenmesi ve tarım reform çalışmasının yeniden gözden geçirilmesi talebiyle bugün Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’na giden Çiftçiler Birliği ve çiftçilerden oluşan heyetle görüşen Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, çiftçilerle uzlaşıya vardığını duyurdu.

Görüşme sonrasında çiftçilere kararı kendisi duyuran Bakan Şahali, çiftçilerin Toprak Ürünleri Kurumu’na verdiği ürün bedelleri için 22 milyon tutarında bir avans ödemenin yapılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Şahali, Eylül ayından itibaren oluşan faiz giderlerinin de hükümet tarafından üstlenildiğini belirtti.

Şahali, günün sonunda çiftçiler ile mutabık kalınan ödemeyi yapabilmek için hiçbir kesimden herhangi bir kesintiye gereksinim duyulmadığı gibi, 13. maaşlarla ilgili de herhangi bir eksik ödemenin söz konusu olmayacağını vurguladı.

22 MİLYON TUTARINDAKİ AVANS ÖDEME KARARI

Bakan Şahali, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ile 2016 Tarım Destekleme Programı ve alacakları hakkında çok olumlu ve sonuç alıcı bir görüşme yaptıklarını belirterek, bütçe olanakları çerçevesinde ürün bedellerinin tamamını ödeme olanağının bulunmadığını hatırlattı.

Şahali, çiftçilerin sağduyulu tavrıyla, yaklaşık 22 milyon tutarında bir avans ödemenin yapılması ve Eylül ayından itibaren oluşan faiz giderlerinin karşılanması konusunda mutabakat sağlayarak el sıkıştıklarını kaydetti.

13. MAAŞ KONUSU…

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve basın önünde yer alan 13. maaşlardan kısmi ödeme yapmanın olasılıklar dâhilinde olduğu yönündeki söylemine de açıklık getiren Şahali, yapılan görüşme sırasında bu ödemeye kaynak sağlamak için arayışlarının sürdüğünü, bu çerçevede 13. maaşlardan kısmi ödeme yapmanın da olasılıklar arasında değerlendirilebileceğini ifade ettiğini belirtti.

Şahali, bunu söylerken "2011 sonrasında istihdam edilenler her halükarda hariç tutularak" uyarısıyla, ya 2011 öncesi kamuda istihdam edilenlerden, daha sonra ödenmek kaydıyla, cüzi bir eksik ödeme, ya da üst baremlerden yapılacak eksik ödeme ile oluşacak kaynağa başvurulabileceğini dile getirmeye çalıştığını kaydetti. Şahali, açıklamasında “Bu konuda herhangi bir hükümet kararı olmadığı gibi, kişisel pozisyonum olarak dile getirdiğim bu konunun, içinde bulunduğumuz dönemde ortaya çıkarılabilecek önemli bir toplumsal dayanışma göstergesi olacağı kanaatimi korumaktayım” diyerek yanlış anlaşılmadan dolayı özür diledi.

“13. MAAŞLARDAN HERHANGİ BİR KESİNTİ YAPILMAYACAK”

Şahali, günün sonunda çiftçiler ile mutabık kalınan ödemeyi yapabilmek için hiçbir kesimden herhangi bir kesintiye gereksinim duyulmadığı gibi, 13. Maaşlarla ilgili de herhangi bir eksik ödeme söz konusu olmayacağının da altını çizdi. 

Şahali açıklamasının sonunda “Bu bilgiyi paylaşmayı bir zorunluluk olarak gördüğümü belirtir, çiftçilerimize ve tüm yurttaşlarımıza huzur içinde geçecek bir yılbaşı ile umut ve mutluluk dolu bir yeni yıl dilerim” diyerek temennilerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.