1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 13 YIL SÜREN ÇALIŞMANIN SONUCU
13 YIL SÜREN ÇALIŞMANIN SONUCU

13 YIL SÜREN ÇALIŞMANIN SONUCU

Bilim insanları 13 yıl süren çalışmanın sonunda Neandertallıların ölülerine ne yaptıklarını buldu.

A+A-

Bilim insanları, Fransa’nın güneyinde 13 yıldır süren çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler ışığında, modern insanın en yakın akrabası kabul edilen Neandertallerin ölülerini gömdüklerini ortaya çıkardı. Araştırmalar, Neandertal ile Homo sapiens etkileşimi hakkında da yeni sorular doğurdu.

 

Sahip oldukları kas gücünün yanı sıra büyük beyinlere de sahip olan Neandertaller, ortaya çıkan her yeni keşifle sanıldığından daha akıllı olduklarını gösteriyor. Araştırmacılar, gelişmiş el aletleri yapan, vücutlarını kuş tüyleriyle süsleyen, mağaralarda yaptıkları çizimlerle sanatkarlıklarını da gözler önüne seren Neandertallerin, ölülerini gömdüklerini tespit etti.

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisine dün yayımlanan araştırmada yer alan William Rendui, “Sadece Neandertallerin Batı Avrupa’da mezarları olduğunu ortaya çıkarmakla kalmadık, aynı zamanda bu mezarları oluşturmak için güçlü bir zihnsel kapasiteye sahip olduklarını gördük” dedi.

New York Üniversitesi Hünamite ve Sosyal Bilimler Uluslararası Araştırma Merkezi’nde görevli olan Rendu, Fransa’da ‘La Chapelle-aux Saints’ adı verilen kazı alanında 13 yıl süren araştırmalar yaptı. Kazı alanında, yetişkin ve çocuk olmak üzere çok sayıda Neandertale ait kalıntı bulunurken, bizon ve ren geyiği gibi hayvanlara ait kemiklere de ulaşıldı.

ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.