1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 13’ÜNCÜ MAAŞTAN KESİNTİ “SAVAŞ SEBEBİ”
13’ÜNCÜ MAAŞTAN KESİNTİ “SAVAŞ SEBEBİ”

13’ÜNCÜ MAAŞTAN KESİNTİ “SAVAŞ SEBEBİ”

kamu görevlilerinin maaşlarına tavan sınırı getirmek ve dar gelirlileri desteklemek için 13’üncü maaşlardan kesinti yapma niyeti,

A+A-

PASİDİ’YE BAĞLI MEMURLAR PERŞEMBE GÜNÜ 2 SAATLİK BOYKOT YAPACAK

TROYKA ÜÇÜNCÜ DİLİMİ SERBSEST BIRAKMAK İÇİN NOEL TATİLİNE KADAR ÖZELLEŞTİRMELERLE İLGİLİ SOMUT YOL HARİTASI ŞARTI KOŞUYOR

9 AYDA BÜTÇE AÇIĞI 317,5 MİLYON EURO’YA YÜKSELDİ

Rum meclisinde temsil edilen partilerin, kamu görevlilerinin maaşlarına tavan sınırı getirmek ve dar gelirlileri desteklemek için 13’üncü maaşlardan kesinti yapma niyeti, Rum kamu görevlileri sendikası PASİDİ tarafından savaş sebebi sayıldı.

Simerini “13’üncü Maaştan Kesinti PASİDİ İçin Casus Belli (Savaş Sebebi)” başlığıyla yansıttığı haberinde sendikanın, 13’üncü maaş kesintisinin yasadışı olduğu görüşünü ortaya koyarak  yasama ve yürütme organlarını bir daha düşünmeye çağırdığını yazdı.

Habere göre sendika önümüzdeki perşembe günü 10.00-12.00 saatleri arasında iş boykotu yaparak Rum meclisi önünde protesto eylemi yapacağını açıkladı, eylemlerini tırmandırma ihtimalini de açık bıraktı.

Fileleftheros haberi “PASİDİ 13’üncü Maaş Kesintileri Konusunda Pür Ateş... Milletvekillerinin İşçi Haklarında Yetkisi Yoktur” başlığıyla aktardı.

TROYKA ÜÇÜNCÜ DİLİMİ SERBSEST BIRAKMAK İÇİN NOEL TATİLİNE KADAR ÖZELLEŞTİRMELERLE İLGİLİ SOMUT YOL HARİTASI ŞARTI KOŞUYOR

Aynı gazete “Üçüncü Dilime Karşılık Özelleştirmeler... Flaş: Troyka Lefkoşa’dan Noel Öncesine Kadar Yol Haritası İstiyor” başlığıyla yansıttığı Brüksel çıkışlı haberinde Troyka ile yapılan kredi sözleşmesi kapsamındaki üçüncü dilimin serbest bırakılması için Rum yönetimine, Noel tatiline kadar KİT’lerin özelleştirilmesine ilişkin yol haritası şartı koştuğunu bildirdi.

Troyka’nın Rum yönetiminden Noel tatili öncesine kadar somut bir özelleştirme planı beklediğini ve bunu 186 milyon Euro’luk üçüncü dilim kredinin serbest bırakılmasıyla bağdaştırdığını bilebilecek durumda olduğunu vurgulayan Fileleftheros şu ifadelere yer verdi:

“Edindiğimiz bilgilere göre Troyka özelleştirmeler meselesinin çok yakında kapanmasını bekliyor. Hristofyas hükümetinin, memorandumun birinci taslağında ifade edildiği gibi özelleştirmeleri görüşmeyi, Anastasiadis hükümetinin de yol haritası yapmayı taahhüt ettiği görüşünde.”

9 AYDA BÜTÇE AÇIĞI 317,5 MİLYON EURO’YA YÜKSELDİ

Alithia “9 Aylık Açık 317,5 Milyon Euro” başlıklı haberinde Rum İstatistik Dairesi verilerine dayanarak Güney Kıbrıs’ın Ocak-Eylül dönemindeki bütçe açığının 317,5 milyon Euro’ya yükseldiğini bildirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.