1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 HAZİRAN DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ…
14 HAZİRAN DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ…

14 HAZİRAN DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ…

14 HAZİRAN DÜNYA GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARI GÜNÜ…

A+A-

THALASSAEMİA DERNEĞİ HALKI “İHTİYAÇ DUYDUKLARINDA DEĞİL İHTİYAÇLARI OLMADAN” KAN BAĞIŞI YAPMAYA ÇAĞIRDI

Thalassaemia Derneği halkı, “ihtiyaç duyduklarında değil ihtiyaçları olmadan” kan bağışı yapmaya çağırdı.

Dernek Başkanı Ahmet Varoğlu, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle bugün yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Kızılay, Kızılhaç ve uluslararası kan bağışçıları dernekleriyle işbirliği yaparak kan bağışlarını teşvik etmek amacıyla ilan edilen bu günde bu yıl tema olarak “Daha Fazla Kan Daha Fazla Can” seçildiğini belirtti.

Varoğlu, Thallassaemia Derneği olarak yıllardır Thalassaemialıların tedavilerinin düzenli olarak sürdürüp ihtiyaçları kadar kan bulabilmeleri için uğraş verdiklerini vurguladı.

Yalnızca bir Thalassaemialının yılda 24 ünite kana, toplam 150 Thalassaemialının ise yılda 3600 ünite kana ihtiyacı olduğunu hatırlatan Varoğlu, bununla beraber tedavi gören Kanser hastalarının, trafik kazaları, doğum ve ameliyatların da kana ihtiyacı olduğunu düşünürsek, kan ihtiyacının hiç de küçümsenmeyecek bir rakam olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi.

Ülkede ne yazık ki kan bağışlama alışkanlığı olmadığını ifade eden Varoğlu, askeri birliklerden alınan kan bağışları yanında derneğin de dönem dönem organize ettiği kan bağış kampanyaları yapıldığını ancak yeterli gelmediğini kaydetti.

Sağlık bakanlığının bu konu ile ilgili katkı koyup halkı bilinçlendirerek, sivil toplumu da kan bağışı yapmaya teşvik ettiğini dile getiren Varoğlu, birçok ülkede sivil halkın da kan bağışı yapması ile ilgili yöntemler bulunduğunu ve kan stoklarının artırımının sağlandığını belirtti.

Varoğlu, “Eğer ihtiyacımız olan kanı bulmak istiyorsak halkımızın bu konuda duyarlı olup kan bağışı yapmasının en etkili yol olacağını her fırsatta anlatmaya çalıştık” diyerek, bugüne kadar Kan Bağışı yaparak katkı koyan herkese teşekkür etti.

Varoğlu, gün dolayısıyla yarın saat 11.00 de Sağlık Bakanlığı’nın Mec – Sen’in de desteğiyle Thalassaemialılar yararına KKTC Meclisi’nde milletvekilleri ve personelin katılacağı bir kampanya gerçekleştirileceğini de anımsattı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.