1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 KİŞİ TUTUKLANDI!
14 KİŞİ TUTUKLANDI!

14 KİŞİ TUTUKLANDI!

Uzun süredir belirsizliğini koruyan olayda 14 tutuklama!

A+A-

Lefkoşa'da meydana gelen kurşunlama ve araç yakma olayları ile ilgili 14 kişi tutuklandı!

Lefkoşa’da, 2014 yılı Ocak ve Şubat ayları içerisinde meydana gelen kurşunlama ve araç yakma meseleleriyle ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, 14 kişi tutuklandı.

tutuklama.jpg

Tutuklama yapılan olaylar arasında, Lefkoşa’da, “Zabit Route Off Licence” isimli işyerine tabanca ile ateş edilmesi, park halindeki Yıltan Zabit’e ait KL 425 plakalı aracın, Evren Hüseyin Zabit’e ait FM 060 plakalı aracın, Yenikent’te Hande Aksaç’a ait HV 968 plaklı aracın yakılarak hasara uğratılması bulunuyor.

8654.jpg

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, söz konusu kurşunlama ve araçların yakılarak hasara uğratılması olayları aydınlatıldı.

Olaylarla ilgili olduğu düşünülen V.İ. (E-26), bugün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandı. V.İ.,yapılan ileri sorgulamasında, bahse konu suçları E.Ö. (E-42) ve Ş.A.T. (E-33) direktifiyle, A.Ö. (E-25) ile birlikte işlediklerini itiraf etti. 

Mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan; E.Ö. (E-42), Ş.A.T. (E-33), A.Ö. (E-25), A.Ç. (E-23), A.N. (E-34), O.Y. (E-27), R.Ö. (E-44), S.O. (E-25), M.G. (E-43), G.T. (E-30), T.T. (E-57), B.T. (K-33) ve  S.Ö. (K-42) tutuklandı.

Polisin M.G.’nin (E-43) Dikmen’deki evinde yaptığı aramada ise; bahse konu iş yerinin kurşunlanmasında kullanıldığına inanılan; bir 9 mm çapında tabanca ile bir pompalı tüfek, bir av tüfeği, av tüfeğine ait bir dipçik ve el kundağı, çok sayıda av tüfeği fişeği, bir kuru sıkı makineli tabanca, iki kuru sıkı tabanca ve bir hava tüfeği bulunarak emare olarak alındı.

Yapılan Balistik incelemede; kurşunlama olayında, olay yerinde bulunarak emare olarak alınan boş kovanların, M.G.’nin ikametgahında bulunan 9 mm’lik tabanca ile atıldığı tespit edildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

kursn.jpg

Hüseyin Zabit’in babası Sadık Zabit, polise ve adalete güvendiğini belirterek, tutuklamaların öncesindeki günlerde şu açıklamaları yapmıştı;

DÜŞMAN YOK, SALDIRI VAR

Düşmanlarının olmadığını, yasa dışı herhangi bir işe karışmadıklarını ifade eden Sadık Zabit, “Çocuklarım hırsızlık yapmadı. Kimsenin canını acıtmadı.

Banka hariç kimseye borcumuz yok. Hal böyle iken üç kez saldırıya uğradık” dedi. Sadık Zabit sözlerini şöyle sürdürdü: “Ocak ayında kardeşime ait araç gece yarısı üzerine benzin dökülerek yakıldı. Bu olayın üzerinden bir ay dahi geçmeden Şubat ayında da oğlum Hüseyin’in aracı kundaklandı. Bu iki olayın ardından yapılan araştırmalar sonuçsuz kaldı. Araçları kundaklayanlar bulunmamışken, bu kez de marketimiz kurşunlandı. Zabit ailesi olarak bu kadar saldırıya karşın faillerin bulunmaması bizi huzursuz ediyor.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.