1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 ÖRGÜTTEN ÇOCUK GÜZELLİK YARIŞMALARINA TEPKİ
14 ÖRGÜTTEN ÇOCUK GÜZELLİK YARIŞMALARINA TEPKİ

14 ÖRGÜTTEN ÇOCUK GÜZELLİK YARIŞMALARINA TEPKİ

Aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 14 örgüt, Çocuk Güzellik Yarışmaları’nın ...

A+A-

Aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 14 örgüt, Çocuk Güzellik Yarışmaları’nın Birleşmiş Milletler Çocuk Sözleşmesi’nin 32. maddesine aykırı olduğunu belirterek, çocukların fiziksel görünüşleri üzerinden yarıştırılmasının çocuğun sağlıklı psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen bir durum olduğunun tüm psikolojik sağlık çalışanlarıyla sosyal hizmet uzmanları tarafından kabul gördüğü vurgulandı.

Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi, Baraka, Hukuk’un Üstünlüğü Hareketi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği, Kıbrıs Türk Tabipler Odası (KTTO), Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, KUİR Kıbrıs Derneği, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, Toparlanıyoruz Hareketi Sosyal Politikalar Çalışma Grubu, Toplumsal Cinsiyet ve Azınlıklar Enstitüsü, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) imzasıyla yayımlanan ortak açıklamada, “Best Model Child of North Cyprus” isimli çocuk güzellik yarışmasının toplumdan gelen tepkiler üzerine yarışmanın yapılacağı Merit Park Otel’in aldığı kararla iptal edildiği hatırlatıldı.

Organizatörün ise yarışmanın yalnızca ertelendiği; yeni mekan bulununca yarışma tarihinin duyurulacağı açıklaması yaptığına işaret edilen açıklamada, bunun kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Bu tür yarışmaların Fransa ve Rusya gibi pek çok ülkede yasaklandığı kaydedilen açıklamada, Çocuk Güzellik Yarışması organizatörlerine de ağır para cezaları verildiği ifade edildi.

Böyle bir yarışmaya kimsenin ev sahipliği yapmaması çağrısında bulunulan ortak açıklamada, “Bunun kısa vadeli bir çözüm olacağının bilinciyle, Meclis’ten gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapmasını ve bu tür yarışmaların önüne geçilmesini talep ediyoruz” denildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.