1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA İLİŞKİYE GİRDİĞİNİ KABUL ETTİ VE...
14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA İLİŞKİYE GİRDİĞİNİ KABUL ETTİ VE...

14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA İLİŞKİYE GİRDİĞİNİ KABUL ETTİ VE...

Zanlılardan biri TC’li olup çalışma izni ile KKTC’de... Sonuç;

A+A-

 

Mahkemede meselelerle ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şubede görevli polis memuru Mahir Töre olayla ilgili bulguları aktardı. Töre, her iki zanlının da 16 yaşından küçük bir kız çocuğunu alı koyarak tecavüz ettiklerini anlattı.

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten polis zanlılardan birinin TC’li olup çalışma izni ile KKTC’de olduğunu, diğerinin ise KKTC vatandaşı olduğunu söyledi. Tahkikatın henüz tamamlanmadığını ancak etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun bir teminata bağlaması talebinde bulundu.

Verilen şahadetler üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlıların yurtdı-şına çıkışlarının yasaklanmasına, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartı davaları gö-rüşülünceye değin serbest kalmalarına emir verdi.

HASPOLAT’DAKİ CİNSEL SUÇA DA TEMİNATLA SERBESTLİK

Öte yandan Haspolat’da Temmuz ve Ağustos 2014 aylarında meydana gelen “çocuğun cinsel istismarı, cinsel tecavüz” suçundan methaldar olan 20 yaşındaki zanlı Mehmet teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Değirmenlik Polis Karakolunda görevli polis memuru Hakan Özçürümez olayla ilgili bulguları aktardı. Özçürümez, zanlının Temmuz ve Ağustos 2014 ayları içerisinde Haspolat’daki evinde kız arkadaşı olan 14 yaşındaki kız çocuğu ile 3 kez cinsel ilişkiye girerek suç işlediğini söyledi.

Polis memuru Hakan Özçürümez zanlının gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini belirtti. Özçü-rümez, mesele ile ilgili olarak başlatmış oldukları tahkikatın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit meselenin ciddi olduğunu ve hassas bir konu olduğunu belirterek zanlının davalarında hazır buluna bilmesi için yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, 10 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı iki kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile davaları görüşülünceye değin serbest kalmasına emir verdi.

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.