1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 YAŞINDAKİ GENÇ BONZAİ İÇTİKTEN SONRA YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI
14 YAŞINDAKİ GENÇ BONZAİ İÇTİKTEN SONRA YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI

14 YAŞINDAKİ GENÇ BONZAİ İÇTİKTEN SONRA YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI

14 yaşındaki genç bonzai içtikten sonra yoğun bakıma kaldırıldı

A+A-

İçinde uyuşturucu olduğunu bildiği halde 20 TL karşılığı almış olduğubonzai içerikli uyuşturuculu sigarayı içtikten sonra bayılan 14 yaşındaki Ş.K. isimli erkek çocuğu babası tarafından Çağlayan parkında bulunmasının ardından hastaneye kaldırıldı. 

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ş.K. hayati tehlikesi olduğu için 12 saat yoğun bakım servisinde tutuldu. 14 yaşındaki Ş.K önceki gün kendine geldikten sonra, söz konusu uyuşturucu maddeyi 18 yaşındaki S.Disimli kişiden aldığını polise itiraf etti. SD ve 14 yaşındaki Ş.K polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Parkta baygın bulundu

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, 6 Eylül tarihinde Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi personelinden alınan bilgi doğrultusunda zanlı Ş.K. hakkında soruşturma başlattıklarını anlattı.

Polis çavuşu, Ş.K'nin kendine gelmesinin ardından polise gönüllü ifade vererek 20 TL karşılığında aldığı sigaranın içinde bonzai olduğunu ve S.D’den almış olduğunu itiraf ettiğini söyledi. Polis çavuşu Mehmet Bayram zanlı S.D'nin önceki gün Lefkoşa'da evinde tespit edilerek soruşturma amaçlı gözaltına alındığını, evinde yapılan aramada ise her hangi bir emare bulunamadığını kaydetti.

Soruşturmanın yeni başladığını söyleyen polis çavuşu, zanlı S.D'in serbest bırakılması durumunda aranan emarelere ve bulunması gereken kişilere müdahale edebileceğini söyledi.

“Ş.K. ölebilirdi”

Zanlı S.D'in avukatı Menteş Aziz polisin 2 günlük tutukluluk süresine itiraz etti ve soruşturma memuruna yürütülen tahkikatla ilgili soru yöneltti. Avukat Menteş Aziz, bütün davanın bir sigara için mi olduğu yönünde polise soru yöneltmesinin ardından, polis çavuşu bir sigaranın içinde bulunan bonzai yüzünden 14 yaşındaki Ş.K.'ın 12 saat bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda yattığını hatırlattı ve “Ş.K bu nedenle ölebilirdi” dedi.

Mehmet Bayram, ayrıca zanlı S.D’nin 7 Aralık 2013 tarihinde aynı suçlardan mahkeme huzuruna çıkarıldığını söyledi

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, polisin zanlı S.D’nin işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek, başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.