1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 14 yaşındaki hamile kızın acı sonu...
14 yaşındaki hamile kızın acı sonu...

14 yaşındaki hamile kızın acı sonu...

14 yaşındaki hamile kızın acı sonu...

A+A-

Türkiye'de yaşanan Özgecan Arslan cinayetinin bir başka hali, Arjantin'de yaşandı. 14 yaşındaki Chiara Paez cinayeti, tüm halkı yasa boğdu.

14 yaşındaki Chiara Paez,  Arjantin'in kuzeydoğusunda Rufino kentinde yaşıyordu. Oldukça popüler olan Chiara, okulun hockey takımındaydı. Mayıs ayının başlarında kaybolan Chiara için sosyal medya aracılığı ile her yerde ilanlar paylaşıldı. Erkek arkadaşı Manuel Mansilla da dahil olmak üzere pek çok kişi Chiara'yı aramaya koyuldu.


Aramalar devam ederken 3 gün sonra, erkek arkadaşının ailesi ile yaşadığı evin bahçesinde, verandanın altında genç kızın cesedi bulundu.  Yapılan otopsi sonucu, genç kızın 8 haftalık hamile olduğu ve canlı canlı yakıldığı ortaya çıktı. Genç kızın erkek arkadaşı, cinayeti işlediğini itiraf etti.

 

HAMİLELİKTEN DOLAYI TARTIŞTILAR


Genç kızın cesedinde, düşük ilacının izlerine rastlandı. Marsilla'nın aynı zamanda genç kızı kürtaja zorladığı da anlaşıldı. Chiara’nın hamile olduğunu ve çocuğunu doğurmayı düşündüğünü annesi ve teyzesine söylediği belirtilmişti. Ancak savcılar Manuel’in de Chiara’nın hamile olduğunu öğrendiği ve cinayeti tetikleyen sebebin de bu olduğunu düşünüyor. Bütün bulgular, Chiara'nın hamilelikle ilgili yaşanan tartışma sonrasında öldürüldüğünü gösteriyor. Ancak Manuel'in bunu yalnız başına yapmadığına dair şüpheler bulunuyor. Manuel'in 34 yaşındaki annesi ve onun 43 yaşındaki partneri de Chiara soruşturması kapsamında tutuklandı. Chiara'nın babası, "Kızım 1.70 boyunda ve 70 kiloydu. Manuel bunu tek başına yapmış olamaz," dedi. Genç kızın öldürülmesi ailesini ve arkadaşlarını yasa boğarken, tüm ülkede infial yarattı.

EYLEMLER DÜZENLENİYOR


Ülkede her yaştan insan Chiara cinayeti sebebiyle tek vücut oldu. Kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dur demek için eylemler düzenlendi.  Sadece geçen sene 277 kadının erkekler tarafından katledildiği Arjantin’de cinayete yönelik tepki eylem boyutuyla sınırlı kalmadı. Öğretmenler kadına yönelik şiddeti okullarda forum tartışmalarına taşıdı, yargının bu şiddetin dinmemesinde sorumşluluğu sorgulandı ve Kilise de tepkilere katılmak durumunda kaldı. geçtiğimiz çarşamba gecesi düzenlenen yürüyüşte, 200 binden fazla kişi bir aradaydı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.