1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 14 YIL ÖNCE...
14 YIL ÖNCE...

14 YIL ÖNCE...

Hayat mucizelerle dolu.

A+A-

Aman tanrım görüyorum...

Eski Türk filmlerinde sıkça duyduğumuz bir repliktir. Ancak bu şaka gibi olay gerçek oldu. Hem de Avustralya'da.

Daily Mail'in haberine göre Yeni Zelanda'da yaşayan 38 yaşındaki genç kadının hikayesi tam da böyle.

11 yaşında görme sinirlerini baskılayan bir beyin tümörü nedeniyle, görme yetisini kaybeden Lisa Reid 13 yıl bu şekilde yaşamını sürdürdü. Şaşırtıcı olay ise 14 yıl önce meydana geldi.

Rehber köpeğini sevmek için eğilen Lisa Reid, birden başını masaya çarptı. Ertesi sabah yavaş yavaş bazı şeyleri bulanık olarak görmeye başlayan Reid, Yeni Zelanda Körler Derneği'nden destek almaya başladı. Dernek görme engellilere hem teknolojik destek veriyor hem de tedavilerinde yol gösterici oluyor.

Zaman içerisinde tamamen olmasa da görme yetisini belli bir ölçüde geri kazanan genç kadın bunun kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu söylüyor, "Yeniden dünyayı görmek muhteşem bir şeydi. Kendimi görünce kadın gibi hissetmeye başladım. Küçük erkek kardeşim de kocaman bir adama dönüşmüştü. Annem sanki hiç değişmemişti."

Doktorlar Lisa Reid'in görme yetisini ona geri kazandıran olayın ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Hikaye Yeni Zelanda Körler Derneği'nin internet sitesinde "Körler Haftası" dolayısıyla yayınlandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.