1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 14 ZANLIDAN 4'Ü SERBEST, 4 YENİ TUTUKLU!
14 ZANLIDAN 4'Ü SERBEST, 4 YENİ TUTUKLU!

14 ZANLIDAN 4'Ü SERBEST, 4 YENİ TUTUKLU!

Hüseyin Zabit’e ait işyerinin kurşunlanması ve üç kundaklama olayı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor

A+A-

Başkent Lefkoşa’da 8 Mart tarihinde Hüseyin Zabit’in işyerine gerçekleştirilen kurşunlama olayı, son üç ay içerisinde Zabit ailesine gerçekleştirilen iki kundaklama ve Zabit ailesinin tanıdğı Hande Aksaç’ın aracını kundaklanması olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlılar hakkındaki soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili tutuklanan 14 zanlıdan Senan Özbeyit (42),  Ramadan Özsütçüoğlu (44),  Gürel Tanısay (30),  Serkan Ongan (25) delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, polis suçla bağlantılı oldukları iddiasıyla 4 kişiyi daha dün mahkemeye çıkardı. Polis,  cezaevinde olayları koordine ettikleri iddia edilen Emin Özbeyit ile Şevket Aykut Tuyku’ya yardım ettikleri gerekçesi ile Fırat Ayrılmaz, Ahmet Ayrılmaz, Cenk Akyüz ve Süleyman Pedipaycı da gözaltına alındı. Yeni gözaltılarla birlikte zanlı sayısı yine 14’e yükselirken Emin Özbeyit (42), Şevket Aykut Tuyku (33), Ali Öncüer (25), Ahmet Çamır (23), Virelonut Stocia (26), Alpaslan Nerkiz (34),  Murat Güvener (43) , Turgay Tuyku (57), Bahar Tuyku (33), Fırat Ayrılmaz, Ahmet Ayrılmaz, Cenk Akyüz ve Süleyman Pedipaycı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

4 kişi hakkında delil bulunamadı

Duruşmada yapılan soruşturma sonucu haklarında delil bulunamayan Senan Özbeyit, Ramadan Özsütçüoğlu, Serkan Ongan ve Gürel Tanısay’ın serbest bırakıldığı açıklandı. Polis, zanlılar Emin Özbeyit ile zanlı Şevket Aykut Tuyku’nun cezaevinden suçları yönettiğini, dışarısı ile iletişim kurmak için gayri yasal 3 kontörlü hat ve samsung s4 cep telefonu kullandığını tespit ettiklerini söyledi. Polis, yapılan soruşturmada zanlılara kontör ve cep telefonunu temin eden ve Girne’de telefon satış dükkânı sahipleri olan Fırat Ayrılmaz ile Ahmet Ayrılmaz kardeşlerin temin ettiğini belirlediklerini açıkladı. Polis, Ayrılmaz kardeşlerin de suçla bağlantılı gözaltına alındıklarını vurguladı.

Soruşturmayı içeriden etkilediler...

Polis, gözaltına alınan zanlılardan Emin Özbeyit ile Şevket Aykut Tuyku’nun mahkeme kararı ile tekrar cezaevine gönderildiğini, bu kararın soruşturmayı etkilediğini, zanlıların cep telefonu aracılığı ile tanıklara müdahale şansının doğduğunu belirtti. Polis, “Soruşturma aşamasında iki zanlının cezaevinden olayları yönettiğini tespit ettik. Zanlıların gayri yasal hatlarla istedikleri zaman istedikleri kişilere görüştükleri tespit edildi. Bu zanlıların soruşturma aşamasında cezaevinde kalması alınacak ifadeleri ve aranan emareleri etkileyecektir” dedi.  Polis, cezaevinde arama yaptıklarını ancak cep telefonunu bulamadıklarını da açıkladı. Polis, kundaklama ve kurşunlama olaylarını gerçekleştiren zanlı Virelonut Stocia’nın son olay olan kurşunlamanın ardından Girne’ye gitmek için kullandığı Yılmazköy ve Serhatköy yolundaki kameraların incelendiğini söyledi.

Radar görüntüsü delil oldu

Polis, yapılan incelemede sabit radara takılan zanlının olayda kullandığı ford fieste marka araç ile seyrederken cep telefonu ile konuştuğunu, görüşmenin yapıldığı esnadaki telefon kayıtlarını incelediklerini, zanlı Virelonut Stocia’nın olaydan sonra cezaevindeki gayri yasal hatlarla görüşme yaptığını belirlediklerini açıkladı. Polis, Virelonut Stocia’nın daha sonra Girne’deki iki diskoya gittiğini, aracı ve olayda kullandığı silahı teslim ettiğini, olaydan sonraki ilk buluşma yerini gösteren kamera kayıtlarının silindiğini söyledi. Polis, silinen kamera kayıtları ile ilgili diskonun güvenlik görevlilerinden bazılarının sorgulandığını ve silinen görüntülerle ilgili Cenk Akyüz ile Süleyman Pedipaycı’nın gözaltına alındığını ifade etti.

Stocia’nın banka hesapları incelenecek

Polis, kundaklama ve kurşunlama olaylarına karşılık para aldığı öğrenilen zanlı Virelonut Stocia’nın banka hesaplarının inceleme altına alındığını, para transferlerinin nasıl ve ne şekilde yapıldığını araştıracaklarını söyledi. Polis, silinen kayıt cihazının polise gönderildiğini, olay yerinde bulunan boş kovanların yapılan balistik incelemenin ardından Murat Güvener’in evinde bulunan silahla eşleştiğini kaydetti.

29 kişiden ifade alındı

Soruşturmanın devam ettiğini, 29 kişiden ifade aldıklarını, kamera görüntülerinin incelenmeye devam ettiğini belirten polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, zanlılar Emin Özbeyit, Şevket Aykut Tuyku, Ali Öncüer, Virelonut Stocia,  Murat Güvener’in yedi gün, diğer zanlılar  Ahmet Çamır, Alpaslan Nerkiz, Turgay Tuyku, Bahar Tuyku, Fırat Ayrılmaz, Ahmet Ayrılmaz, Cenk Akyüz ve Süleyman Pedipaycı’nın ise 3 gün süre ile polise tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.