1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 AY HAPİS YATACAK
15 AY HAPİS YATACAK

15 AY HAPİS YATACAK

15 ay hapis yatacak

A+A-

Devrim DEMİR
Lefkoşa’da Temmuz ayında,  gerçekleştirilen operasyonda evinde 15 paket olarak hazırlanmış toplam 25 gram 583 miligram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu madde bulunan sanık Weng Philips Lucas aleyhindeki karar dün açıklandı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş oldukları kararı Yargıç Asafoğulları açıkladı.
 
Asafoğulları 2015-2016 Adli Yılında bağlanan kararları anımsattı

Yargıç Gökhan Asafoğulları,  kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini bu doğrultuda sanık Lucas lehine suçunu kabul edip adaletin erken tecelli etmesine katkısını, cezasını ülkesinden uzakta çekecek olmasını ve sabıkasız bir kimse oluşunu hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Asafoğulları,  sanığın işlemiş olduğu suçun ülkemizde son günlerde artık infial yaratacak şekilde artmasını ve genç yaşta çocukların uyuşturucu ile tanışmalarının toplum huzurunu kaçırtmasını göz ardı edemeyeceklerini, bu bağlamda bu tür suçlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Asafoğulları geçtiğimiz Adli Yılda Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinin karara bağladığı 244 davanın 120’sinin uyuşturucu suçlarından oluşan davalar olduğunun açıkça konu suçların yaygınlığını göz önünde tutuğunu belirtti.
 
Miktar kararda etkili oldu

Yargıç Asafoğulları, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucunun satışa hazır bir şekilde 25 gram 583 miligram ağırlığında olmasının sanık aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdikten sonra, sanığı mahkûm olduğu uyuşturucu suçundan 15 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.