1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 AYLIK BEBEK, DEVLET HASTANESİ'NE ALINMADI!
15 AYLIK BEBEK, DEVLET HASTANESİ'NE ALINMADI!

15 AYLIK BEBEK, DEVLET HASTANESİ'NE ALINMADI!

Fitil koyarak eve göndermek istediler, fitilinde tarihi geçti...!

A+A-

 

Mete Güdül isimli 15 aylık erkek bebeğinin önceki gün rahatsızlanması ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne giden Gülden Güdül, nöbetçi çocuk doktoru G.Y. tarafından “kapasitemiz yetersiz” denilerek geri gönderildiklerini iddia etti. Cuma günü öğleden sonra “çocuğunun hiç bir şeyi yok eve gidin düzelir” denilerek hastaneden gönderilen aile özel bir hastaneye gitti.

Gittikleri hastanede 15 aylık bebeğe yapılan müdahalenin ardından Mete bebek, serum takılarak müşahede altına alındı. 2 gün özel hastanede müşahede altında tutulan Mete bebek, dün yeniden Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne yatırıldı.

“Her gelen çocuğa serum takamayız”

Gülden Güdül, yaşanılan olayın ardından bugün G.Y. isimli çocuk doktorunu Sağlık Bakanlığı’na şikayet edeceklerini belirtti. Gülden Güdül, bebeğinin rahatsızlığının ardından görmüş oldukları muamele karşısında şöyle konuştu: “Bebeğim son 1 haftadır rahatsızdı ve kendi doktorumuz ilaç verdi. Cuma günü akşamüstü çok halsizdi ve kendinden geçti. Hemen Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdüm.

Acilde görevli baş harfleri G.Y. olan çocuk doktoruna gerekli açıklamayı ve şikâyetimi anlattım. Görevli doktor çocuğun doktorunu sordu, maddi yönden yeterli olmadığım için müdahale nedeniyle buraya yönlendirdi diye açıklama yaptım. Özeldeki doktorların serum ve tahlili boşuna yaptığını para için bu yola başvurduklarını devletin hastanesine her gelen çocuğa serum takma kapasitelerinin olmadığını söyleyerek elime bir reçete tutuşturdu.”

Hastanede ilaçlarının son kullanma tarihi geçti iddiası 

Acil servisteki çocuk doktorunun vermiş olduğu reçetenin arkasında çocuğuna yedirmesi için birçok şey yazdığını söyleyen Gülden Güdül, doktorun hiçbir müdahalede bulunmadığı bebeğine fitil koyarak eve göndermek istediğini ancak ellerinde olan fitlilerin tarihi geçtiği için hastaneden gönderildiği iddiasında bulundu.

“Maddiyatı düşünmedim”

Kendisinin çalışmadığını ve bir tek eşinin aldığı maaşla geçindiklerini kaydeden Güdül, maddiyatı düşünmeden bebeğinin sağlığı için özel bir hastaneye gittiklerini anlattı.

“Oğlumu hemen özele getirdik maddiyatı bize ne kadar patlayacağını düşünmedim çünkü bebeğim çok kötüydü. Özelde yapılan ilk müdahalenin ardından serum takılarak yatırıldı. Maddi gücü yeterli olmayanlar devletin hastanelerine gidip yararlanamayacaksa nereye gitsin? Bizim de yeterli gücümüz olmadığı için bugün çocuğumun bir şeyi yok diye gönderildiğimiz hastaneye tedavi tamamlanmadığı için yeniden gitmek zorundayız” ifadelerini kullanan Gülden Güdül, G.Y. isimli doktor hakkında bugün Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulunacağını açıkladı.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.