1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 DAVAYA İTİRAZ!
15 DAVAYA İTİRAZ!

15 DAVAYA İTİRAZ!

Avukatlar itiraz etti!

A+A-

“Yasadışı Kürtaj davasında bugün savcılığın dosyaya 15 dava daha eklenmesi talebi çerçevesinde savunma avukatlarının yaptığı itirazlar dinlendi.

Mehmet Ali Tunçbilek’in avukatı Serhan Çınar, bazı sanık avukatlarının hazırladığı ortak itirazı mahkeme heyetine sundu.

Çınar Savcılığın davayla ilgili yapılan ilk tahkikat soruşturmasının sadece 34 haftalık bebeği kapsadığını ve geriye kalan 5 fetüsle ilgili ilk tahkikat soruşturmasında hiçbir şahadet, emare ya da ifade yer almadığını söyledi.

Çınar, ilk tahkikat soruşturmasının amacının, iddia makamının elindeki şahadetlerin yargıcın süzgecinden geçerek, ağır cezaya havalesinin değerlendirilmesini ve ayrıca sanığın, iddia makamının elinde bulunan şahadeti, aleyhindeki davada esas yargılanma başlamadan önce öğrenmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Bir davayla ilgili, Ağır ceza mahkemesinde yargılama yapılabilmesi için, davanın ilk tahkikat soruşturmasının yapılması gerektiğini söyleyen Çınar, sanıklar aleyhine, hiçbir şahadet sunulmadan, ilk soruşturma yapılmadan emareler verilmeden, tadilatla 15 dava daha getirilmesi için Başsavcılık tarafından talep edilen tadilat iznini reddini talep etti.

Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ın Avukat Emre Kadri de,böyle bir davada, ilk tahkikat soruşturması yapılmadan ağır ceza mahkemesinde yargılama yapılamayacağını vurgulayarak, savcılığın tadilat talebinin reddini talep etti.

Kadri, diğer fetüslerle ilgili ilk tahkikat duruşması yapılmadan iddianameye 15 dava daha eklenmesinin sanıkların müdafaa hakkını ciddi şekilde etkileyeceğini söyledi.

Bu güne kadar savcılığın, 5 fetüsle ilgili hiçbir emare ifade ve şahadet sunmadığını, kendilerine bu konuda bilgi vermediğini, ayrıca bu dosyada yer alan 82 tanıktan 71’inin ifadesinin kendilerine sunulmadığın vurgulayan kadri, ilk tahkikat duruşmalarının iddia makamının elindeki şahadet sunması için yapılmış duruşmalar olduğunu ifade etti.

İddia makamının, sanık avukatlarına davayla ilgili tüm ifadeleri okuyup değerlendirme ve müvekkilleriyle ayrıntılı tartışmalarına olanak sağlayacak süreyi vermesi halinde, iddianameye 15 dava eklenmesine itirazları olmayacağını vurguladı.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanık avukatlarının yaptığı itirazlarda, yargı sistemini, yüksek mahkemeyi, polisi suçlayıcı unsurlar olduğunu belirterek, bu ithamlara hukuksal bir cevap vermek için, 1 gün süre talep etti.

Yasadışı kürtaj meselesinde Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetine de başkanlık eden Girne Kaza mahkemesi Başkanı yargıç Fatma Şenol, iddia makamının talebini değerlendirerek, davanın yarın 10.30’a ertelenmesi ve sanıkların hükümsüz tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.