1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 GÜN İÇİNDE TAMAMLANIYOR
15 GÜN İÇİNDE TAMAMLANIYOR

15 GÜN İÇİNDE TAMAMLANIYOR

Lefkoşa-Güzelyurt anayoluyla birleşecek olan Metehan Çevreyolu’nun 15 gün içinde tamamlanacağı bildirildi

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt trafiğini rahatlatmak amacıyla inşa edilen Metehan Çevreyolu’nun inşasında artık sona gelindi. Güzergahı kullanan sürücülere zaman kazandıracak olan yolun 15 güne kadar tamamlanacağı kaydedildi.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, çevreyolunun 15 güne kadar tamamlanacağını ancak resmi açılışın daha sonra yapılacağını söyledi.

Alayköy bölgesindeki çemberin ise bitme aşamasında olduğunu ifade eden Erduran, yoldaki eksiklikleri tamamlama çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Kermiya yolunun tamamlanmasının bölge trafiğine olumlu katkı yapacağını ifade eden Erduran, Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya ulaşan alternatif bir güzergah oluşacağını ayrıca, Metehan sınır kapısına ulaşımın da kolaylaşacağını vurguladı.

Asfaltın ikinci katı dökülüyor
 
Erduran, yolun şu anda ikinci asfalt katının dökülmesine başlandığını ve çemberde de son rötuşların yapıldığını, ardından işaret levhalarının takılacağını ifade ederek, gelen ve giden yolların kodlarının yapılacağını, yolun daha emniyetli olacağını söyledi.

Yolun tamamlanmasının ardından resmi açılışının seçim yasakları dolayısıyla yapılamayacağını belirten Erduran, ne gün açılacağına siyasilerin karar vereceğini kaydetti.

Erduran, Kermiya çemberine olan bağlantı kısmının da yapılacağını ve “hemen olmasa” da bu yola yeni asfalt döküleceğini söyledi. Yolun devamının yapılmasının biraz daha zaman alacağını anlatan Erduran, yol hizmete girdiği zaman Güzelyurt bölgesinden gelecek vatandaşların trafiğe fazla takılmayacağını ve ulaşımda bir rahatlama yaşanacağını kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.