1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 GÜN SÜREN GREV SONUÇLANDI
15 GÜN SÜREN GREV SONUÇLANDI

15 GÜN SÜREN GREV SONUÇLANDI

''15 Günlük Direnişimiz Başarıyla Sonuçlandı, Kazanan Emek Oldu”

A+A-

 

Dev-İş’e bağlı Emek-İş sendikasının TAŞEL’de sürdürdüğü süresiz grev ile ilgili taraflar arasında uzlaşı sağlandı ve 15 gün süren grev sonuçlandı.

Emek-İş Başkanı Koral Aşam yazılı açıklamasında, “15 günlük TAŞEL grevinin başarıyla sonuçlandığını ve kazananın emek olduğunu” açıkladı.

Aşam, greve ve çalışanlara destek veren Sendikal Platform, sendika, parti ve demokratik kitle örgütleri ile süreci takip eden basın emekçilerine teşekkür etti.

TAŞEL Ltd.’deki süresiz grevin 15. gününde emekçilerin, haklılıkları ve kararlılıkları ile sürdürdüğü direnişin semeresini gördüğünü ve dayanışma içinde geçen 15 günlük direnişin başarıyla sonuçlandığını vurgulayan Aşam, TAŞEL emekçilerinin hem ilgili yasalar çerçevesinde hayat pahalılığı ödeneklerini aldıklarını hem de toplumun malı olan yüzde 33 hisseye sahip çıktıklarına işaret etti.

Bu süreçte kendilerine destek veren tüm kesimlere teşekkür eden Aşam, “Ayrıca beklediğimiz kararlılıkta olmasa da süreç içerisinde inisiyatif alarak tarafları bir araya getirerek uzlaşı zeminine katkı koyan İçişleri ve Çalışma Bakanı’na da teşekkür ederiz” dedi.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.