1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 KASIM'DA RUMLAR AŞIRIYA KAÇTI, KKTC PLAKALI ARACA SALDIRDI
15 KASIM'DA RUMLAR AŞIRIYA KAÇTI, KKTC PLAKALI ARACA SALDIRDI

15 KASIM'DA RUMLAR AŞIRIYA KAÇTI, KKTC PLAKALI ARACA SALDIRDI

KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolaysıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Barış Harekatı’na ilişkin arşivinden çıkardığı yeni fotoğraf ve görüntüler Rum basınında da yankı buldu.

A+A-

Haravgi gazetesi baş etkinliğin Lefkoşa Rum kesiminde “Ay. Kasiano Barikatı”nda (Okullar Bölgesi) (bazı gazeteler Mağusa Kapısı ifadesini kullandılar) yer aldığını ve Türkiye’ye baskı yapılmasının istendiğini yazdı. Gazete Limasol, Larnaka, Baf ve “Mağusa” bölgelerinde de kınama etkinliklerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

KIBRIS TÜRK PLAKARI ARACA SALDIRI

Haravgi gazetesi Ulusal Halk Cephesi’nden (ELAM) bir grup üyenin Kıbrıs Türk plakalı park halindeki bir araca saldırıp, aracından kısa bir mesafede bulunan savunmasız araç sahibine (bayan) hakaretler yağdırdığını yazdı. Habere göre ELAM tişörtleri giyen 15-20 genç, Ledra Palas’taki “anti-işgal” etkinliğinden ayrılırken Kıbrıs Türk plakalı bir aracı fark etmeleri üzerine araca tekmeler atarak aracın farlarını ve aynalarını kırdı. Araç sahibi olayı fark etmesi üzerine gençlerden saldırıya bir son vermelerini istedi. Bu ricası üzerine gençlerin sözlü saldırısına uğrayan kadın koşarak olay yerinden ayrıldı.

Gazete haberinde saldırıya uğrayan aracın resmini de yayımladı.

GÜNEY KIBRIS VE YUNANİSTAN’DAN MESAJLAR

Fileleftheros gazetesi Lefkoşa Rum kesimi ve Atina’dan dün yapılan açıklamalarla KKTC’nin ilanının kınandığını yazdı. Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye’nin konumunu yeniden değerlendirmesi, BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyulması istendi.

FOTOĞRAFLAR VE VİDEO RUM BASININDA

KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolaysıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Barış Harekatı’na ilişkin arşivinden çıkardığı yeni fotoğraf ve görüntüler Rum basınında da yankı buldu.

Haravgi gazetesine göre  AKEL Milletvekili ve Rum Meclisi Göçmenler, Mahsurlar ve Kayıplar Komitesi Başkanı Skevi Kukuma, kayıpların akıbetlerini belli olması amacıyla Türkiye’ye arşivlerini açması için baskı yapılması çağrısını tekrarlayarak, yayımlanan dokümanterlerin Kayıp Şahıslar Komitesi’nce incelenmesini istedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.