1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 15 MADDELİK İSTEM BELGESİ...
15 MADDELİK İSTEM BELGESİ...

15 MADDELİK İSTEM BELGESİ...

16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI…

A+A-

KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU’NDAN BİR HEYET CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’ndan bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek 15 maddelik istem belgesini sundu.

Dernek Başkanı Derviş Yücetürk ziyarette yaptığı konuşmada, 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret ettiklerini söyledi.

Bu yıl da engelliler haftasını buruk kutladıklarını kaydeden Yücetürk, hükümet tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, Başbakan İrsen Küçük’ün geçen yıl 50 engellinin istihdam edileceği yönünde açıklama yaptığını ancak tek kişinin işe alınmadığını kaydetti.

Yücetürk, bu yıl engelliler haftasına büyük bir eylemle girmeyi planladıklarını ancak 7 Mayıs’ta yaptıkları bir toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Başbakan Küçük’ün eşi Gülün Küçük’ün gelerek Başbakan’ın kısa zaman içerisinde istihdamları açıklayacağını söylediğini ifade etti ve böylelikle eylemlerinden vazgeçtiklerini anlattı.

Ünverdi ile eşinin Başbakan’ın yasada istedikleri tadilatın acilen gerçekleştirileceği sözünü de verdiğini kendilerine aktardığını savunan Yücetürk, bunların gerçekleşmesi umudunu dile getirdi.

15 maddelik istem paketini Eroğlu’na sunan Yücetürk, Dernekler ve Özel Eğitim Yasası’nın meclisten geçirilmesi, derneklerinin resmi tescilinin gerçekleşmesi, 45 yaşına kadar olan engellilerin istihdamına olanak tanınmasını ve ulaşım sorunlarının çözülmesini istedi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, böyle özel günlerde bir araya gelmenin gelenek haline geldiğini söyledi ve kendisine iletilen sorun dosyasını ilgili bakanlarla bir yazı ile paylaşıp çare üretilmesini hep istediğini kaydetti. Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nun dosyasının kabarık olduğunu belirten Eroğlu, bu yıl sorunların aşılması ya da en aza indirilmesi yönünde daha fazla çaba sarf edilmesini temenni etti.

Bahsedilen yasaların artık geçirilmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, bazı tüzüklerin de kolayca geçirilebileceğini kaydetti. Eroğlu, gerekli kişilere konuyla ilgili bir hatırlatma yapacağını da belirtti.

Hayat şartlarının zor olduğunu ve engelli istihdamlarıyla verildiği savunulan  sözlerin yerine getirilmesini umut ettiğini ifade eden Eroğlu, istihdamların gerçekleşebilmesi ve bu yöndeki şikayetlerin seneye taşınmamasını diledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.