1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 15 MÜŞTERİYİ DERİN DONDURUYUCA KOYARAK...
15 MÜŞTERİYİ DERİN DONDURUYUCA KOYARAK...

15 MÜŞTERİYİ DERİN DONDURUYUCA KOYARAK...

15 MÜŞTERİYİ DERİN DONDURUYUCA KOYARAK...

A+A-

Paris’te bir Musevi marketine düzenlenen ve dört kişinin ölümüne yol açan baskında, iş yerinde çalışan Malili Müslüman bir gencin, içerideki 15 müşteriyi derin dondurucuya saklayarak hayatlarını kurtardığı ortaya çıktı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir Musevi marketine düzenlenen ve dört kişinin ölümüne yol açan silahlı baskında, iş yerinde çalışan Malili Müslüman bir gencin, iş yerindeki 15 müşteriyi derin dondurucuya saklayarak hayatlarını kurtardığı ortaya çıktı.

BFM televizyon kanalı, Lassana Bathily isimli gencin saldırı sırasında 15 müşteriyi marketin altındaki depoya indirerek, buradaki büyük derin dondurucuda sakladığını, daha sonra yukarı markete çıktığını duyurdu.

Yaşı 24 olan Malili genç, televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ‘’derin dondurucunun fişini ve deponun elektriğini kapadım, içeride sakladığım kişilere sakin ve sessiz olmalarını, daha sonra gelip onları kurtaracağımı söyledim’’ dedi.

Bathily, Fransız sosyal medyası tarafından "kahraman" ilan edilirken, çok sayıda tebrik mesajı aldı.

Paris’te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly isimli saldırgan, 9 Ocak'ta Musevilere ait bir marketi basarak dört kişinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonu sonucu ele geçirilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.