1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 OTOMOBİLE 23 YIL HAPİS!
15 OTOMOBİLE 23 YIL HAPİS!

15 OTOMOBİLE 23 YIL HAPİS!

Kundaklama davası karara bağlandı!

A+A-

Lefkoşa’da 19 Şubat tarihinde meydana gelen kundaklama olayında Opel Plaza isimli galerideki 15 aracı kundaklayan üç sanık toplamda 23 yıl hapse mahkûm oldu

Suna ERDEN

Lefkoşa’da 2016 yılı Şubat ayında üç iş yerinin eş zamanlı kundaklanması davasında, Opel Plaza isimli iş yerindeki 15 aracı yakmak suçundan yargılanan Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Adem Bağlars aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Ağır ceza heyeti üç sanığı toplamda 23 yıl hapse mahkûm etti. Kararda, sanıkların neden olduğu zararın miktarının 413 bin 598 TL olduğu belirtildi.

15 ARAÇ YAKTILAR

Hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen Baysal, Ögeyik ve Bağlars, başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Yargıç Meltem Dündar ve Yargıç Gökhan Asafoğulların’dan oluşan heyet huzuruna çıktı. Kararı açıklayan Yargıç Gökhan Asafoğulları, sanıkların 4 davadan yargılandıklarını belirtti.

Asafoğulları, “binanın yanındaki eşyaları ateşe verme” ve “kasti hasar” suçlarından Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’i 8, Âdem Bağlars’ı ise 7 yıl hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, olayı anımsatarak sanıkların Ömer Arhun’un işletmeciliğini yaptığı Opel Plaza isimli iş yerinde bulunan 15 adet araca yanıcı madde dökerek kundaklarını ve toplam zararın 413 bin 598 TL zarar meydana geldiğine dikkati çekti. Asafoğulları, öncelikle sanıkların aleyhine getirilen davalarda bir tadilat yapılması gerektiğini belirterek dava dosyasında “Enver Bahçeciler‘in azmettirmesi ” ibaresinin kaldırılmasına ve huzurda bulunmayan birinin gıyabında yargılanamayacağına bulgu yaptıklarını belirtti.

EKSİK SORUŞTURMA YAPILDI

Asafoğulları, kundaklama sonucu polisin yaptığı soruşturmanın eksik olduğuna bulgu yaptıklarını söyledi. Olay yerinde bulunan bazı kamera kayıtlarının eksik olduğunu ve soruşturma memurunun sanıklardan eksik ifade alınmasını anlamsız bulduklarını kaydetti. Opel Plaza isimli iş yerindeki araçların yakılması ile ilgili Eren Baysal ve Ozan Ögeyik ile birlikte yargılanan Adem Bağlars’ın olay yerinde fiilen bulunmadığına dikkati çeken Asafoğulları, Bağlars aleyhine getirilen “Feri fail” suçlamasından beraat ettirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

PLANLI YAPTILAR

Bağlars’ın suçların işlenmesine yardımcı olduğunu belirten Asafoğulları, “binanın yanındaki eşyaları ateşe verme” ve “kasti hasar” suçlarından sanık Adem Bağlars’ın suçlu bulunduğunu söyledi.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, işlenen suçların ciddiyetine dikkati çekerek, binadaki eşyaları ateşe verme suçunun 14 yıla kadar hapislik gerektiren suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Asafoğulları, kişinin gerekçesinin ne olursa olsun suç işlemeye hakkı olmadığını belirterek görüşülen davada zarara uğratılan 15 adet aracın azımsanmayacak bir miktarda olduğuna ve ceza takdirinde dikkate alındığını belirtti. Kararı okuyan Asafoğulları, sanıkların suçu planlı işlediklerine değinerek Eren Baysal ve Ozan Ögeyik’i 8 yıl, Adem Bağlars’ı ise 7 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.