1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “15. ULUSAL MÜNAZARA TURNUVASI”
“15. ULUSAL MÜNAZARA TURNUVASI”

“15. ULUSAL MÜNAZARA TURNUVASI”

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda “15. Ulusal Münazara Turnuvası” yapıldı

A+A-

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda 2012 yılında gerçekleştirilen 14. Türkiye Ulusal Münazara Turnuvası’nın ardından bu yıl “15. Ulusal Münazara Turnuvası” ODTÜ Münazara Topluluğu tarafından gerçekleştirildi.

 Koç Üniversitesi takımı 15. Türkiye Ulusal Münazara Şampiyonası’nın kazananları oldu.Ozan Altan Altınok, Yunus Emre Bakiler, Kadir Serdar Zengin, Erdem Şahin, Görkem Bostancı ve Emrecan Buyurucu tarafından ekonomi (makroekonomi- mikroekonomi), hukuk, uluslararası ilişkiler, birey-devlet,  başlıklarında olmak üzere altı saat eğitim verildi.

Çeyrek finale çıkan 16 takım “Hükümet savunur ki; tedavi kurallarına uymayan hastaların, sağlık masrafları karşılanmamalıdır” yasa tasarısını tartıştı.Jüri panellerinin değerlendirmesi sonucu ODTÜ’den 3 takım, Koç Üniversitesi’nden 2 takım, Yeditepe Üniversitesi’nden 2 takım ve Galatasaray Üniversitesi’nden 1 takım yarı finale çıkma hakkı kazandı.

Yarı finalde, “Hükümet savunur ki; eylemlerde polise karşı pasif direnişte bulunulmamalıdır” yasa tasarısı tartışıldı ve ODTÜ C ve D takımlarını, Yeditepe Üniversitesi takımı ile Koç Üniversitesi takımını finale taşıdı.

Finalde ise daha çetin tartışmalar yaşandı. Tartışılan yasa tasarısı, “Hükümet savunur ki, aydınlanma özgürleştirmeyi sağlar” oldu ve muhalefet kapanış pozisyonunda yarışan Koç Üniversitesi takımı 15. Türkiye Ulusal Münazara Şampiyonası’nın kazananları oldu.   Şampiyonanın en iyi konuşmacısı ise Galatasaray Üniversitesi’nden Beril Arı oldu.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.