1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 15 YAŞINDA GELEN MÜTHİŞ BAŞARI!
15 YAŞINDA GELEN MÜTHİŞ BAŞARI!

15 YAŞINDA GELEN MÜTHİŞ BAŞARI!

15 YAŞINDA GELEN MÜTHİŞ BAŞARI!

A+A-

Rus halterci Maryana Naumova, ABD’de katıldığı yarışmada bir rekora imza attı. 15 yaşındaki sporcu üçüncü denemesinde tam 145 kilogram ağırlığı hiç zorlanmadan kaldırmayı başardı.

19-22 Eylül 2014 tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenen ‘Mister Olympia’ vücut geliştirme gösterisinde Rus sporcu Maryana Naumova genç kızlarda yeni bir dünya rekoru kırdı.

15 yaşındaki  genç kız ‘yatış pozisyonundan ağırlık kaldırma’ dalında üçüncü denemesinde 145 kiloyu hiç zorlanmadan kaldırdı. Kızın kasılma geçirmesiyle ilgili olarak doktor bir sonraki denemesini ise iptal etti. Genç  sporcu, ‘’Yarışlarda tabii ki, yaklaşık bir yıldır ulaşmaya  çalıştığım 150 kg’ya çıkmayı hayal ediyordum. Maalesef  şimdilik hedeflediğim sınırın beş kilo altında durmak zorunda kaldım. Sonuç yine de fene sayılmaz ’’ dedi. Rusyalı gen kızın yakın gelecekle ilgili planları arasında 150 kg sınırını geçmek ve Global Powerlifting  Alliance (GPA) Dünya Şampiyonası’na katılmak da var.

ARNOLD SCHWARZNEGGER TEBRİK ETTİ

Naumova, Arnold Schwarzenegger’in ABD’nin Columbus kentinde organize ettiği ‘Arnold Classic 2013’ spor etkinliğinde 105 kilo ağırlığı sırtüstü yatarak kaldırıp dünya rekoru kırmıştı. Ünlü aktör, daha önceki turnuvada kaldırdığı 90 kilogramlık ağırlığı 15 kilo geliştirererk 105 kiloya çıkaran Naumova’yı başarısında dolayı tebrik etmişti. 

Akşam

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.