1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İLE CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ!
15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İLE CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ!

15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İLE CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİ!

Gazimağusa’da, 15 yaşındaki kız çocuğu ile ilişkiye girdi ‘Seviyorum’ dedi....

A+A-

 

Gazimağusa’da, 15 yaşındaki Ş.K ile 2013 yılının Aralık ayında cinsel ilişkiye giren Süleyman Yılmaz dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Aleyhine getirilen davaları kabul etmesi üzerine mahkemeye olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanığın 15 yaşındaki Ş.K’yi de alarak 19 Aralık 2013 tarihinde Adli Şube’ye gittiğini “Ben bu kızı seviyorum,  dün akşam da  ilişkiye girdik,  babası bunu öğrendi, beni kesecekmiş, bize yardım edin kız daha 15 yaşındadır” dediğini anlattı.

 

Hemen tutuklandı

Sanığın bu sözlerinden sonra kendisine kanuni ihtar altında suçunun izah edildiğini söyleyen İldeniz, Sanığın “bu kızı seviyorum” diyerek suçunu kabul ettiğini dile getirdi.  Müşteki kızın babasının sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen İldeniz, sanığın 20 Ocak 2014 tarihinde teminata bağlandığını ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen sanığın o tarihten beri hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde bulunduğunu aktardı.

 

Şartlı tahliyeye başvuramaz

Mahkemeye hafifletici nedenleri aktaran sanık  avukatı Özge Uğraşın, zanlının müşteki kızın da rızası ile cinsel ilişkiye girdiğini, durumu polise zanlının bizzat akrtardığını, yardım talep etmek için gittiği polise suçunu itiraf ettiğini ve ilk andan itibaren de zanlının polise yardımcı olduğunu söyledi.  Sanığın  şartlı tahliyeden yararlanamayacağını söyleyen Uğraşın, mahkemenin bu hususu da göz önünde bulundurarak sanığa bir defaya mahsus olarak mülayim davranmasını talep etti.

 

“Bu tür suçları hoş görmemiz mümkün değil”

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Fugen Ulutekin, sanığı gerek kendi beyanları gerekse iddia makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. Sanığın işlediği suçun oldukça ciddi ve vahim suçlar arasında olduğuna işaret eden Ulutekin, yasa koyucunun da konu suçlara 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyledi.  Müştekinin kızlık zarının bozulmasının da olayın vahametini artırdığına vurgu yapan Ulutekin, toplum ahlakını bozan bu tür suçlara hoşgörü ile bakılmasının mümkün olamayacağını dile getirdi.

 

“Arada 20 yaş fark var...”

Sanığın müştekiye ciddi duygular beslemesini, müştekinin ebeveynleri ile konu hakkında konuşmasını, ebeveynlerinin sanığa karşı şiddetle karşı çıkmamalarını, sadece yaşı itibarı ile sanığa biraz beklemesini söylemelerini sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyleyen Ulutekin, müştekinin 15, sanığın ise 35 yaşında olduğunu, aradaki bu 20 yaşlık farkın da sanık aleyhine ağırlaştırıcı bir neden olarak değerlendirdiklerini  bildirdi.

 

“Hapislikten başka ceza verilemez”

Sanığın kendisinin gidip polise teslim olmasını, pişman olmasını ve adaletin erken tecellisine katkı koymasını da hafifletici neden olarak göz önünde bulundurduklarını dile getiren Ulutekin, amme menfaati gereği etkin, ibret verici ve caydırıcı bir cezanın sanığa verilmesinin uygun ve adil olduğunu ve  bu cezanında hapislik cezası dışında bir ceza olamayacağına kanaat getirdiklerini söyledi. Ulutekin  sanığı 11 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.