1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 YIL HAPİS YATACAK
15 YIL HAPİS YATACAK

15 YIL HAPİS YATACAK

15 yıl hapis yatacak

A+A-

Interpol tarafından aranan ve KKTC’de yakalanarak iade işlemleri için cezaevinde bekletilen Mehmet Tomak Türkiye’ye iade edildi

Devrim DEMİR

Türkiye’de işlemiş olduğu silahla yağma suçundan ötürü 15 yıl hapis cezası alan Mehmet Tomak cezasını çekmeden Türkiye’den yasal olmayan yollardan kaçtı.  Interpol tarafından aranan zanlı Mehmet Tomak Temmuz ayında KKTC’de tespit edilmesi üzerine tutuklandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen iade talebi üzerine Temmuz ayından bu yana Merkezi Cezaevi’nde bekleyen Mehmet Tomak’ın iadesi için Bakanlar Kurulu karar aldı.
Resmi Gazete’de yayınlandı

Bakanlar Kurulu tarafından iadesi onaylanan karar 26 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Mehmet Tomak’ın iade işlemleri tamamlanarak Türkiye’ye iadesi gerçekleşti.

Mehmet Tomak’ın Türkiye’ye iadesi aynen şöyle yayınlandı:

Bakanlar Kurulu önergede belirtilenler ışığında, 22/1988 sayılı Yasa ile onaylanan TC ile KKTC arasında akdedilmiş sözleşmenin 44’üncü maddesi uyarınca, 12 Temmuz 2016 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne iade edilmek üzere 30 gün süre ile geçici olarak tutuklanan ve geri verilme isteminde bulunan, geri verilme istemi Hukuk Dairesi’nce uygun görülen TC uyruklu Mehmet Tomak’ın 43/1988 sayılı “Suçluların geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı, Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası’nın 3’üncü maddesinin (2)’nci fıkrası uyarınca TC Devleti’ne geri verilmesine karar verdi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.