1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 15 YIL VE BÜYÜK PARALARA İHTİYAÇ VAR!
15 YIL VE BÜYÜK PARALARA İHTİYAÇ VAR!

15 YIL VE BÜYÜK PARALARA İHTİYAÇ VAR!

“Mevcut yapıyla çözmek zor”

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkentteki altyapı sorunlarının çözülebilmesi için en az 10-15 yıla ve büyük paralara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sağanaklarda, alt yapı eksikliği ve çarpık kentleşme nedeniyle suya gömülen Başkent Lefkoşa’nın belediye başkanı Harmancı Diyalog’a konuştu. Sağanak nedeniyle felaketle yüzleşen Lefkoşa’da, benzer durumun bir daha yaşanmaması için tüm şehrin alt yapısının yenilenmesi gerektiğini savunan Harmancı, bunun için en az 10-15 yıl gerektiğini, bu çerçevede master planının ise 2015 yılına ancak hazır olabileceğini ifade etti.

Harmancı, hazırlanacak master planın maliyeti konusunda rakam veremeyeceğini söyledi. 

Tüm alt yapı değişmeli

Mehmet Harmancı, Lefkoşa’daki sağanak sonrasında tüm LTB ekiplerinin seferber edildiğini kaydetti. Karayolları İdaresi ve diğer birimlerle gereken çalışmaları sürdürmeye çalıştıklarını belirten Harmancı, sorunların şehrin alt yapısındaki yetersilikten kaynaklandığını aktardı. Bu nedenle tüm alt yapının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Mehmet Harmancı, Master Drenaj Planı hazırladıklarını, Türkiye’nin KKTC için ayırdığı bütçede yer alacak olan belediyelerin katkısı netleştikten ve Master Planı hazırlandıktan sonra maliyetlerle ilgili bilgi verebileceğini söyledi. 

“İmara açılmaması gereken yerler açıldı”

Geçmişte özellikle sanayi bölgesinde, imara açılmaması gereken yerlerin imara açıldığını dile getiren Mehmet Harmancı, tüm risklere rağmen dere yataklarının yönünün değiştirildiğini hatırlattı. Yanlış yapılaşma sonucu dere yataklarının dondurulduğuna işaret eden Harmancı, özellikle Sanayi Bölgesi’nde altyapı yapılmadan, tesislerin açılmasına onay verildiğini ve bölgede bugün yaşanan su baskını sorunlarının ana nedenlerinin de bunlar olduğunu kaydetti. 

“Suyun tahliyesinde sorun yaşanıyor”

Harmancı, geçtiğimiz yıllarda Sanayi Dairesi’nin Doktoroğlu Mağazası önüne kadar su drenaj hattı döşediğini fakat oradan öteye götürmeyerek o noktada bıraktığını ifade etti. Harmancı, “Bu nedenle suyun tahliyesinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Eğer şehrin bütününü düşünüyorsa ve bu gibi su baskınlarına bir çözüm arıyorsak bunun çözümü birçok kurumun bütünlüklü çalışmasıyla başlar” diye konuştu. 

“Master Planı hazırlanıyor”

“Çoklu çözüm olmadan bu sıkıntıların çözümü zor” diyen Harmancı, maliyetlerin de çok yüksek olacağına inandığını belirtti. LTB, Sanayi Dairesi, Karayolları ile çoklu çalışmanın şart olduğunu dile getiren Harmancı, tüm şehrin alt yapısının değişmesi için Master Planı yapmaya başlandığını bu planın iklim değişikliklerinin de göz önünde tutularak yapılacağını anlattı.

“10-15 yıl gerekli”

Mehmet Harmancı, yağmur sonrası yaşanan dramların, yaşanmaması, tüm şehrin yenilenebilmesi için en az 10-15 yıl gerektiğini bildirerek, bu çerçevede Master Planı’nın ise 2015 yılına ancak hazır olabileceğini sözlerine ekledi.
 
“Mevcut yapıyla çözmek zor”

Şu anki mevcut yapıyla sorunları çözmenin çok mümkün olmadığını fakat bölge bölge çalışmalar yapıldığını aktaran Harmancı, Etap etap sorunları çözüyoruz. Sorun sadece şehirlerin sorunları değil bu sorun ülkenin her yerinde var bu nedenle ülkenin sorunudur Herkes taşın altına elini koymalı” açıklamalarında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.