1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 150 KİŞİ NİL NEHRİ'NDE BOĞULDU!
150 KİŞİ NİL NEHRİ'NDE BOĞULDU!

150 KİŞİ NİL NEHRİ'NDE BOĞULDU!

150 kişi Nil Nehri'nde boğuldu!

A+A-

Güney Sudan'ın Yukarı Nil eyaletinin başkenti Malakal'daki çatışmalardan kaçmaya çalışan 150 kişinin Nil Nehri'nde boğulduğu bildirildi.

Yukarı Nil Eyaleti Enformasyon Bakanı Philip Jebin, yaptığı açıklamada, yaklaşık 150 kişinin Malakal'da hükümet güçleri ile Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in yardımcısı Riek Machar'ın başını çektiği isyancılar arasında yaşanan çatışmalardan teknelerle Nil Nehri'ni geçerek kaçmaya çalıştığını söyledi.

TEKNEDEN ÖLÜME ATLAYIŞ

İsyancıların ateş açması sonucunda teknelerden atlayan 150 kişinin nehrin sularında boğulduğunu dile getiren Bakan Jebin, bu ölümlerin, salı ve çarşamba günlerinde isyancıların kaçmaya çalışanlara ateş açarak teknelerden atlamaya mecbur etmesi sonucu yaşandığını kaydetti.

HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Çatışmaların salı sabahı yeniden başlaması üzerine Malakal kentinden ayrılan Jebin, çatışmaların bazı yerlerde devam ettiği kente tekrar döndüğünü ve hükümet güçlerinin denetimindeki kuzey bölgede bulunduğunu belirtti.

"Malakal kentinin kuzeyindeyim ancak halkın çoğu bölgeden kaçarak çalılıklarda ve Birleşmiş Milletler'e (BM) ait yerleşim yerlerinde saklanıyorlar" diyen Jebin,  saklandıkları yerlerden çıkarılarak öldürüldükleri yönünde haberler alması nedeniyle kilise ve hastanelere sığınanların hayatlarından endişe ettiğini vurguladı.

ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Güney Sudan'daki krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen müzakereler kapsamında 23 Ocak'ta çatışmaların durdurulmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını öngören bir anlaşma imzalanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.