1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 150 MİLYON DOLARLIK YARDIM
150 MİLYON DOLARLIK YARDIM

150 MİLYON DOLARLIK YARDIM

Afrika Kalkınma Bankası,

A+A-

 

Afrika Kalkınma Bankası, Mano Nehri Birliği'ne (MRU) bağlı ülkelerin Ebola ile mücadelesine katkıda bulunmak için 150 milyon dolar daha yardım yapacağını açıkladı.

Bankanın Başkanı Donald Kaberuka, Ebola'nın ekonomileri tehdit ettiğini, krizin birliğe üye Liberya, Sierra Leone, Gine ve Fildişi Sahili'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde 1 hatta yüzde 1,5'ini etkileyebilceğini belirtti ve bu ülkelerin 1960, 1980 ve 1990'daki iç savaşlar nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini hatırlattı.

Ebola nedeniyle tarım faaliyetlerine yeterince önem verilmediğini ve bu durumun gıda güvenliğini de tehdit ettiğini belirten Kaberuka, Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde düzenlendiği basın toplantısında, birçok Afrika ülkesinde önlem için kara sınırları ve hava sahalarının kapatılmasının bölgeler arasındaki ticarete ve genel olarak ekonomik işbirliğine kısa ve uzun vadede zarar verebileceğine dikkati çekti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Afrika temsilcisi Dr. Luis G. Sambo da toplanan 150 milyon dolarla, salgının daha iyi denetlenmesi için virüsün etkilediği ülkelerde sağlık sistemlerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Banka, salgınla mücadele kapsamında daha önce 60 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.

DSÖ, 20 Ağustos'a kadar Ebola salgınında ölenlerin sayısının 1427'ye çıktığını ve 2 bin 615 Ebola vakası tespit edildiğini bildirmişti. DSÖ verilerine göre, bu tarihe kadar Ebola salgınında Liberya'da 624, Gine'de 406, Sierra Leone'de 392 ve Nijerya'da 5 kişi yaşamını yitirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.