1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 16 DOKTOR, 5 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR!
16 DOKTOR, 5 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR!

16 DOKTOR, 5 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR!

16 doktor, beş aydır ödenmiyor

A+A-

Sağlık Bakanlığı “Dışarıdan hizmet alımı” yaptığı 16 emekli doktorun maaşlarını ödemedi. Sağlık Bakanı Sucuoğlu, sorunun yeni Kamu İhale Yasası’ndan kaynaklandığı söyledi.

Ahmet VAMIK

Sağlık Bakanlığı, “Dışarıdan hizmet satın alımı” şeklinde anlaşma yaptığı emekli 16 doktoru, beş aydır ödeyemiyor.

Doktor açığını kapatmak amacıyla emekli doktorlardan yardım alan bakanlık, nisandan ağustosa kadar olan beş aylık sürede söz konusu doktorlardan hizmet aldı ancak paralarını ödemedi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu bilgiyi doğrulayarak “para yok diye maaşları ödeyemiyoruz sanmayın, yeni Kamu İhale Yasası’nın yarattığı hantallık yüzünden bu sorunu yaşıyoruz” dedi. Sucuoğlu, sorunun yarına kadar çözümlenmesini beklediklerini belirtti.

Sucuoğlu, sorunun aşılması için uğraştıklarını ifade ederek, Başsavcılık ve Sayıştaylık’tan da görüş bekledikleri için sürenin uzadığını dile getirdi.

“Yeni yasaya göre hizmet alımı şirketlerden yapılabiliyor”

Bakan Sucuoğlu, yeni Kamu İhale Yasası’nın ödeme işlemlerinde sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Bayramdan önce ödeme yapmak için çekleri hazırladıklarını ancak Başsavcılık ve Sayıştaylığın uyarısı üzerine ödeme yapmaktan vazgeçtiklerini ifade eden Sucuoğlu, “Yeni Kamu İhale Yasası’na göre hizmet satın alımı şahıslardan değil, limited şirketlerden yapılabiliyor” dedi.

Sucuoğlu, Maliye Bakanlığı’yla görüşme yaparak bu konuyu yasal zemine oturtmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Bayram tatilinin araya girmesiyle konunun bir hafta daha uzadığını kaydeden Faiz Sucuoğlu, “Maliye Bakanlığı’yla çarşamba gününe kadar bu konuyu çözeceğimize inanıyorum. Hizmet alımı yaptığımız doktorların 5 aylık çalışmışlıklarının yanı sıra sözleşmelerinin sona ereceği 2018 Ocak ayına kadar olan alacaklarını da ödeyeceğiz. Zaten verdiğimiz ücret de çok yüksek değil, kişi başı 3 bin TL gibi bir ücret ödüyoruz. Amaçları sadece hizmet vermek olan çoğu doktorumuz bu alacaklarını sorgulamıyor bile” dedi.

“Hantal yapıdan kurtulmalıyız”

Geçen yıl da yine hizmet alımı yaptıklarını ancak problem yaşamadıklarını söyleyen Bakan Sucuoğlu, yeni Kamu İhale Yasası’ndaki hantal yapı nedeniyle bu yıl ciddi sorunla karşılaştıklarını ifade etti.

Sucuoğlu şöyle dedi:

“Hizmet alımı için ihaleye çıkmamız ve bir şirketten hizmet almamız gerekiyor. Bu nasıl olacak, emekli doktorlardan şirket kurmalarını mı isteyeceğiz. Hastanelerdeki cihazlarımız bozuluyor ve yeni alım yapmamız gerekiyor. Hastalar tedavi olmak için bizim ihaleye çıkıp yeni cihaz almamız için geçecek olan uzun süreyi bekleyemez.

Cumhuriyet Meclisi açıldığı zaman Kamu İhale Yasası yeniden değişecek ve bazı düzenlemeler yapılarak bu hantallık giderilecek.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.