1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 16 DOKTOR NİHAYET BUGÜN ÖDENİYOR!
16 DOKTOR NİHAYET BUGÜN ÖDENİYOR!

16 DOKTOR NİHAYET BUGÜN ÖDENİYOR!

Sucuoğlu açıkladı...

A+A-

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, gerekli yasal mevzuatın oluşturulduğunu ve dışarından hizmet satın alınan doktorların 5 aylık geriye dönük maaşlarının ödeneceğini açıkladı

Ahmet VAMIK

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, dışarıdan hizmet satın alımı yapılan 16 doktorun 5 aylık geriye dönük maaşlarının bugün ödeneceğini açıkladı.

Kınrıs’ın geçtiğimiz hafta “16 doktor, 5 aydır ödenmiyor” başlığıyla gündeme getirdiği konuyla ilgili dün gazetemize bir açıklama yaptı ve gerekli yasal mevzuatın oluşturulduğunu belirterek ödemelerin bugün yapılacağını duyurdu.

Başsavcılık ve Sayıştaylık’tan beklenen görüşün alındığını ve gerekli yasal mevzuatın oluşturulduğunu kaydeden Bakan Sucuğlu, bugün beklenen ödemenin yapılacağını açıklayarak, doktorların alacağı 5 aylık geriye dönük maaşların ödeneceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı, Kamu İhale Yasası izin vermediği için “Dışarıdan hizmet satın alımı” şeklinde anlaşma yaptığı emekli 16 doktoru, beş aydır ödeyemiyordu.

İlk etapta geriye dönük maaşların ödeneceğini belirten Bakan Sucuoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte ekim ayı içerisinde Kamu İhale Yasası’nda ivedilikle değişiklikler yapılacağını ve sorunun ortadan kalkacağını ifade ederek, maaşların normal bir şekilde ödenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.