1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 16 YAŞINDAKİ GENÇ MAHKEMEYE ÇIKARILDI
16 YAŞINDAKİ GENÇ MAHKEMEYE ÇIKARILDI

16 YAŞINDAKİ GENÇ MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Zanlı Ö.Ç’ye 3 gün ek tutukluluk

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da Müslüm Kartal’a ait depoya ve Şehit Mustafa Kurtuluş İlkokulu’na girerek hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki zanlı Ö.Ç, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

Mağusa’da Müslüm Kartal’a ait depoya ve Şehit Mustafa Kurtuluş İlkokulu’na girerek birçok elektronik eşya sirkat ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki zanlı Ö.Ç hakkındaki soruşturma devam ediyor. “Bina açma” ve “Sirkat” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Ö.Ç’nin tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Soruşturma devam ediyor

Meselenin tahkikat memuru Kıvanç Özoğlu, zanlı Ö.Ç’nin 6 Mayıs 2019 tarihinde Mağusa’da Müslüm Kartal’ın kullanımında bulunan ve depo olarak kullanılan binanın üzerindeki monteli 3 adet güvenlik kamerasını söküp sirkat ettikten sonra depo olarak kullanılan binanın kırık camından içeriye girdiğini belirtti. Kırık camdan içeriye giren zanlının ofis içerisinden 1 adet kayıt cihazı, 1 adet ekran ve 1 adet scooteri sirkat ettiğini belirten Özoğlu, sirkat edilen eşyaların 9 Mayıs 2019 tarihinde zanlının evinde bulunarak emare alındığını açıkladı. Özoğlu, zanlı Ö.Ç’nin parmak izleri ve ayakkabı izlerinin PGM Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini söyledi. Yapılan incelemede zanlının, 12-15 Nisan 2019 tarihleri arasında Şehit Mustafa Kurtuluş İlkokulu’nun camını yerinden sökerek içeri girdiğini belirten Özoğlu, müdür odasının camını ise kırarak oda içerisine girdikten sonra modem, projeksiyon cihazı, dizüstü bilgisayar, kamera kayıt cihazı ve 10 adet güvenlik kamerasını sirkat ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Özoğlu, zanlının 10 Mayıs 2019 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresinin temin edildiğini anımsatarak, bu süre içerisinde olay yerlerinden kamera görüntülerinin temin edildiğini ve incelenmeye alındığını belirtti. Ayrıca zanlının, sirkat etmiş olduğu cihazları bir başkasına sattığının öğrenildiğini ifade eden Özoğlu, emarelerin arandığını belirtti. Özoğlu, zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini ifade ederek, zanlının 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Ö.Ç’nin tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.