1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 17 EYLÜL ÖNEMLİ TARİH...
17 EYLÜL ÖNEMLİ TARİH...

17 EYLÜL ÖNEMLİ TARİH...

17 EYLÜL ÖNEMLİ TARİH...

A+A-

“16’SINDA BİRLİKTE YEMEK YİYİP 17’SİNDE ÜÇLÜ BİR ZİRVE YAPACAĞIZ”

“İNŞALLAH SONUÇ VERİCİ GELİŞMELER OLUR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu 16 Eylül’de Rum lider Nikos Anastasiadis’le çalışma yemeğinde bir araya geleceklerini, 2 Eylül’de yapılamayan liderler görüşmesinin ise 17 Eylül’de yapılacağını açıkladı.

Eroğlu, yeni atanan ve Ada’ya ilk ziyaretini yapan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barthe Eide ile yaptığı görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Eide’ye Türk tarafının fikirlerini aktardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı, Eide’nin de BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la görüşerek ve belli çalışmalar yaparak Ada’ya geldiğini söyledi.

16’SINDA YEMEK… 17’SİNDE ÜÇLÜ ZİRVE

16 Eylül’de bir çalışma yemeğinde Anastasiadis’le bir araya geleceklerini söyleyen Eroğlu, 17’sinde ise 2 Eylül’de yapılamayan liderler görüşmesinin yapılması ve 3’lü bir zirve olmasına Rum lider Anastasiadis’in de sıcak baktığını kaydetti.

Eide’yle görüşmesinde Türk tarafının görüşlerini net şekilde ifade ettiğini anlatan Eroğlu, “İnşallah bugün başlayan görüşmelerde sonuç verici gelişmeler olur” şeklinde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.