1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 17 YAŞINDA UYUŞTURUCU BATAĞINDA!
17 YAŞINDA UYUŞTURUCU BATAĞINDA!

17 YAŞINDA UYUŞTURUCU BATAĞINDA!

Selam vermek için durmuş...

A+A-

Duygu ALAN

Lefkoşa’da ikamet eden 17 yaşındaki C.T, tasarrufundaki 100 gram ağırlığındaki Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalandı.

Zanlı C.T ve olay sırasında yanında bulunan S.B  isimli kişi,  gözaltına alındı.

Zanlılar, polisin tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Güney’den ithal etmiş

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Halil Dümenci, önceki gün saat 22.30 sıralarında Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bir arazide zanlıların yaya olarak şüpheli görülmesi üzerine polis ekiplerinin yanlarına gittiği sırada C.T’nin tasarrufundaki şeffaf naylon içerisinde bulunan yaklaşık 100 miligram ağırlığındaki Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere döktüğünü kaydetti.

Olayın üzerine her iki zanlının gözaltına alındığını kaydeden Dümenci, zanlı C.T’nin polise verdiği ifadede söz konusu maddeyi 29 Temmuz’da Güney’den 30 gram olarak alıp, aynı gün KKTC’ye ithal ettiğini, 18 gramını bilinmeyen kişilere verdiğini kalanını ise 150 TL’ye sattığını beyan ettiğini açıkladı.

Polis memuru Halil Dümenci, S.B’nin ise olay sırasında zanlı C.T’nin yanında olması üzerine gözaltına alındığını belirtti.

Soruşturma yeni başladı

Polis memuru Halil Dümenci, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığına işaret ederek zanlı C.T’nin tasarrufunda bulunan maddeyi, incelenmek üzere Devlet Laboratuarı’na gönderdiklerini ve henüz netice alınmadığını ayrıca zanlı C.T’nin verdiği gönüllü ifadenin teyit tekzibinin yapılması için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Dümenci, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının da 3’er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

C.T, Bulut’u aklamaya çalıştı

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı C.T, S.B’nin olay ile alakası olmadığını öne sürdü. C.T, “Ben S.B’nin yanında o an selam vermek için durmuştum, o sırada polis geldi benimle birlikte O’nu da tutukladı” dedi.

Mahkemenin söz hakkı vermesi üzerine zanlı S.B’nin ise  “Bu arkadaş ile birlikte polis de geldi. Tutuklu olduğumu söylediler. Şimdi de karşınızdayım” diye konuştu.

3 gün poliste tutuklu kalacaklar

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada, Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, soruşturmanın henüz başladığına bulgu yaparak, her iki zanlının da soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.