1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 17 YAŞINDAKİ ÇOCUK CEZAEVİNDE
17 YAŞINDAKİ ÇOCUK CEZAEVİNDE

17 YAŞINDAKİ ÇOCUK CEZAEVİNDE

17 yaşındaki çocuk cezaevinde

A+A-

“SUÇA İTİLDİ”: Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, küçük yaşta sokağa atılan ve çevresi tarafından doğru yol gösterilmeyen 17 yaşındaki O.D.’nin şanssız bir çocukluk geçirdiğini söyledi. Esendağlı, “O.D.’nin kişisel durumuna bakınca, yaşadığı olumsuz psikoloji altında suça itildi” şeklinde konuştu

Devrim DEMİR
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi ekim ayında Girne’de 7 paket Bonzai ile suçüstü yakalanan 17 yaşındaki O.D. hakkındaki kararını dün açıkladı.
Mahkeme “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçundan 30 Ekim 2014 tarihinden bu yana 5 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan O.D.’yi 10 ay hapislik cezasına mahkum etti.
Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.


Suçüstü yakalanmıştı 
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın uyuşturucu suçunu geçtiğimiz ekim ayında işlediğini anlattı. Sanığın tasarrufunda bulunan 17 gram 730 miligram Bonzai ile görevli polis ekipleri tarafından Girne’de suçüstü yakalandığını söyledi.


“Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor”
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 


Askıda davaları var
Sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucunun miktarına dikkati çeken Melek Esendağlı, sanığın bu maddeyi sadece içmek için değil ayrıca satmak amaçlı taşıdığına işaret etti. Esendağlı, 17 yaşında olan O.D.’nin askıda benzer suçları olduğunu anımsattı.


Esendağlı: O.D. 15 yaşında sokağa atıldı
Esendağlı, çaresizlik ve bozuk aile yaşantısının tesiri altında işlemiş olduğu suçtan dolayı mahkemeden özür dileyen sanığın küçük yaşta ailesi tarafından sokağa atılarak suça bulaştığını belirtti. 
Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Esendağlı, “Sanık oldukça kötü bir çocukluk dönemi geçirdi. Ailesi tarafından dışlandı ve çevresi doğru bir yol göstermedi. Sanık hayatının büyük bir bölümünü sokaklarda geçirerek genç bir suçlu oldu” dedi.


Tedaviye olumlu yanıt verdi
Kararı okuyan Melek Esendağlı, sanığın Merkezi Cezaevi’nde sürekli Sosyal Hizmetler ile temasta olduğunu, yapılan rehabiliteye olumlu yanıt verdiğini gönderilen raporlarda sunulduğunu söyledi. Sanığın yaşı itibarı ile Merkezi Cezaevi ortamından oldukça kötü etkilendiğini belirten Esendağlı, ceza takdir edilirken tüm olumsuzlukları göz önünde bulundurduklarını kaydetti. 


“En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”
Lefkoşa Ağır Ceza’da Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Esendağlı, mahkeme heyeti sanık O.D.’yi 10 ay hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.