1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 18-24 MAYIS MÜZELER HAFTASI
18-24 MAYIS MÜZELER HAFTASI

18-24 MAYIS MÜZELER HAFTASI

18-24 Mayıs Müzeler Haftası etkinliklerle kutlanıyor.

A+A-

HAFTA NEDENİYLE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

18-24 Mayıs Müzeler Haftası etkinliklerle kutlanıyor.

Müzeler Haftası nedeniyle, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü, Müze Eğitim Programı düzenliyor.

Etkinliğin ilki Girne Kalesi’nde bugün yapıldı. Heykeltıraş Zehra Şonya tarafından 09.00-12.00 saatleri arasında, ilkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen atölye çalışması sonunda sergi de açılacak.

Müze Eğitim Programı, 21 ve 23 Mayıs tarihlerinde de gerçekleştirilecek.

Hafta nedeniyle yapılacak Arkeopark çocuk etkinliği ise, 20, 21, 22 Mayıs tarihlerinde Gazimağusa Martinengo Tabyası Alanı’nda (çifte mazgallar) 10.00-12.00 saatleri arasında yer alacak.

Tatlısu-Çiftlikdüzü Kurtarma Kazısı ve 18. yıl fotoğraf ile eser sergisi ise; 21 Mayıs Çarşamba günü, Lefkoşa Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Merkezi’nde yer alacak.

Müzecilik ve eski eserlerle ilgili konuşmaların yapılacağı etkinlik saat 18.30’da başlayacak.

Etkinlikte, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi ve Eğitim Çalışmaları Müze Eğitimcisi Ayşe Bağırıcıoğlu, Türkiye Müzecilik Çalışmaları ve Bir Örnek Çorum Müzesi Müdürü Dr. Önder İpek, İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuarı Faaliyetleri Restoratör Eftal Kiraz, Roma Dönemi Salamis Kent Planlamasına Yönelik Son Çalışmalar Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Arkeolog Hakan Öztaner konuşma yapacak.

ÖZDEŞ HAFTA NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Müze Dostları Derneği Başkanı Hasan Özdeş 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Özdeş, hafta boyunca KKTC’nin tarih ve kültür varlıklarının korunması, bu eserlerin tanınması, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gelişmiş bir müze bilincinin oluşturulması için daha çok çaba sarf etmeye, herkesi sık sık müzeleri ziyaret etmeye davet etti.

Özdeş, kendilerine düşen görevin ülkenin tarih ve kültür varlıklarını tanıtmak, müzelerin gezilerek eski eserleri korumanın, milli kültür ve tarih bilgilerini zenginleştirmenin ne kadar önemli olduğunun anlatılması olduğunu söyledi.

Müzelerin ulusun kimliği olmanın yanında, uygarlıkların düşüncelerinin inançlarının, davranışlarının yaşan tarzlarının ortaya çıkarıldığı ve bu mirasın geleceğe taşındığı mekanlar olduğuna dikkat çeken Özdeş, geleceği görmek ve geçmişi öğrenmek için müzeleri ziyaret etmek gerektiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.