1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 18 AY HAPİS YATACAK!
18 AY HAPİS YATACAK!

18 AY HAPİS YATACAK!

İki tür uyuşturucu ithal etti

A+A-

Haziran’da uyuşturucu suçundan yakalanan Athinakis Michail aleyhindeki dava dün karara bağlandı

 Devrim DEMİR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda Lapta’da bir otel odasında 31 gram kokain ve 31 gram hintkeneviri ile yakalanan Athinakis Michail aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Uyuşturucu “ithal” ve “tasarruf” suçlarından yargılanarak suçlu bulunan Athinakis Michail, 18 ay hapse mahkûm oldu.

Melek Esendağlı başkanlığında, Yargıç Murat Soytaç ve Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan heyet kararını Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi açıkladı.

4 aydır hükümsüz tutuklu

Kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, Athinakis Michail’in 7 Haziran tarihinde Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak istediği esnada üzerinde yapılan aramada 30 gram kokain türü uyuşturucu madde ile yakalandığını anımsattı.

Hüdaverdi, gözaltına alınan Michail’in verdiği ifadede Lapta bölgesinde bir otelde kaldığını ve otelde 6 ayrı paket içerisinde toplam 5 gram kokain ile 2 ayrı pakette 30 gram hintkeneviri ve 1 adet hassas terazi ele geçirildiğini söyledi.

Michail’in Haziran ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı beklediğini belirtti.

 

İki tür uyuşturucu ithal etti

Hüdaverdi, uyuşturucu suçlarının yaygınlaştığını ve sanığın söz konusu iki tür uyuşturucu maddeyi ülkeye ithal ettiğine vurgu yaptı. Sanığın Rum vatandaşı olduğunu ve cezaevinde iletişim kurmakta zorlandığına dikkati çeken Hüdaverdi, Athinakis Michail’in yargılandığı davalardan 18 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.