1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. 18 BİN TL TELEFON FATURASI GELDİ!
18 BİN TL TELEFON FATURASI GELDİ!

18 BİN TL TELEFON FATURASI GELDİ!

Kotayı aştı...

A+A-

Meclis'in milletvekillerine sağladığı ücretsiz “telefon ve sms” kotasını aşan ve 18 bin liralık ek faturayı gören iki milletvekili, şaşkınlık geçirdi. Meclis Başkanlığı’na yapılan itirazda iki vekilin ücretsiz telefon konuşması kotasını, 18 bin lira aştığı ortaya çıktı. Bir AK Parti, bir CHP milletvekilinin yıllık telefon ve sms faturası kişi başı 42 bin lirayı aştı.

Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebi ile CHP Milletvekili Namık Havutça’nın telefon ve sms faturaları günün konusu oldu. Uygulamaya gjöre, TBMM Başkanlığı milletvekillerinin bir yıl içerisinde, iki maaş tutarındaki telefon ve sms faturalarını karşılıyor. Yaklaşık 24 bin lira eden bu tutarı, Meclis ödüyor.

Yıl sonuna gelindiğinde, kendisine telefon ve sms faturası çıkartılan iki vekil şaşkınlık geçirdi. İki milletvekiline kişi başı 18 bin liralık ek fatura çıkartıldı.

BİZE UYARI YAPILMADI

Milletvekilleri kendilerine kota aşımı yaptıklarına dair hiçbir uyarı yapılmadığını belirterek, uygulamayı eleştirdiler. TBMM yönetimi ise talepte bulanan 150 milletvekiline “kotanızı aşmak üzeresiniz” uyarısı yaptıklarını, bundan sonra tüm milletvekillerine otomatik uyarı yapacaklarını dile getirdiler.

SADECE FATURALARI TAKİP EDİYORUZ

TBMM Başkanlığı ise “milletvekillerinin tüm telefon görüşmelerinin elektronik ortamda depolanması için hazırlık yapıldığı” iddialarına yönelik şu açıklamada bulundu: “Milletvekillerine ait faturalarda, ücret bilgileri dışında görüşülen telefon numaralarına ve mesajlara ait hiçbir detay kesinlikle bulunmamaktadır. ‘Milletvekillerinin Haberleşme Giderlerinin Elektronik Ortamda Takip Edilmesi’ adlı projenin amacı, ödemelerin elektronik ortamda otomatik olarak yapılmasına imkan sağlanmasıdır. Ayrıca TBMM’nin bilgisayar ağına dışardan müdahale mümkün değildir. TBMM güvenlik duvarı içerisinde bulunan sunuculara erişim yetkisi kimseye verilmemiştir. Tüm sunucular, kurumsal güvenlik sistemleri ve internet servis sağlayıcı tarafından alınan güvenlik hizmeti ile dış ataklara ve yetkisiz erişimlere karşı korunmaktadır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.