1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ”NDE TÖRENLER DÜZENLENİP ŞEHİTLER ANILACAK
“18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ”NDE TÖRENLER DÜZENLENİP ŞEHİTLER ANILACAK

“18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ”NDE TÖRENLER DÜZENLENİP ŞEHİTLER ANILACAK

“18 Mart Şehitler Günü”nde, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlenecek ve şehitler anılacak.

A+A-

“18 Mart Şehitler  Günü”nde, Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlenecek ve şehitler anılacak.

KKTC’de şehitleri anmak için 18 Mart Salı günü düzenlenecek ana tören, Boğaz Şehitliği’nde yer alacak. Devlet ve hükümet yetkililerinin katılacağı tören, saat 10.00’da başlayacak.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir subayın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş tarafından özel defter imzalanacak.

Anıtkabir’e gönderilmek üzere Şehitlik’ten alınan toprak, Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından Büyükelçi Akça’ya teslim edilecek. Tören, şehit kabirlerine çiçek konulmasıyla tamamlanacak.

DİĞER TÖRENLER

Ana törenin dışında ilçelerde de törenler düzenlenecek, Lefkoşa’daki tören Tekke Bahçesi Şehitliği’nde; Gazimağusa’daki Çanakkale Şehitliği’nde; Girne’deki Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde; Güzelyurt’taki Kaymakamlık karşısındaki Atatürk Anıtı önünde ve İskele’deki de Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer alacak.

LEFKOŞA

Lefkoşa’daki tören saat 09.00’da başlayacak. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve saygı marşı eşliğinde saygı atışı yapılacak, bayraklar göndere çekilecek. Lefkoşa Kaymakam Vekili Mehmet Nurettin’in anıt özel defterini imzalamasından sonra Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Sekreter Yardımcısı, şehit kızı Seyhan Canmaz ve 1. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Üsteğmen Orhan Çakaloğlu konuşacak.
Tören, şehit kabirlerinin ziyareti ve çiçek konulmasıyla tamamlanacak.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa’daki tören saat 10.00’da çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesinin ardından Çanakkale Ortaokulu öğretmeni Dürdane Abi konuşma yapacak. Aynı okuldan iki öğrencinin şiir okumasından sonra okulun korosu “Çanakkale Türküsü”nü seslendirecek. Gazimağusa Merkez Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Ercan Yavuz’un konuşmasından sonra şehitler için dua okunacak ve şehitlik ziyaret edilecek.

GİRNE

Girne’deki 18 Mart Şehitlerini Anma Töreni saat 10.00’da başlayacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasını saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi izleyecek. Bir asker tarafından konuşma yapılması ve bir öğrencinin şiir okumasından sonra şehitlik gezilerek kabirlere çiçek bırakılacak.

GÜZELYURT

Güzelyurt’taki tören 09.00’da çelenklerin konulması ve saygı duruşuyla başlayacak. Saygı atışı ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesinden sonra bir subay, günün anlam ve önemini içeren konuşma yapacak. Tören, bir öğrencinin şiir okumasıyla tamamlanacak.

İSKELE

İskele’deki tören ise saat 10.00’da anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesini, öğrencilerin okuyacağı şiirler izleyecek. Bir subay da günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.