1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 18 YAŞINDAKİ BİSİKLETLİ GENÇ KIZA ÇARPTI... KIZ YAŞAMA VEDA ETTİ...
18 YAŞINDAKİ BİSİKLETLİ GENÇ KIZA ÇARPTI... KIZ YAŞAMA VEDA ETTİ...

18 YAŞINDAKİ BİSİKLETLİ GENÇ KIZA ÇARPTI... KIZ YAŞAMA VEDA ETTİ...

Lefkoşa’da ölümle sonuçlanan trafik kazası;

A+A-

Hakkındaki davalar devam ederken 2003 yılında kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a giden Hüseyin Özvurulmaz, tam 11 yıl sonra geri döndü ve gidip polise teslim oldu

Hakkındaki davalar devam ederken 2003 yılında kaçak yollardan Güney Kıbrıs’a giden Hüseyin Özvurulmaz, tam 11 yıl sonra geri döndü ve gidip polise teslim oldu. Yıllar sonra gelen pişmanlıkla teslim olan Özvurulmaz dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Özvurulmaz, 2002 yılında bisikleti ile seyreden 18 yaşındaki Gözde Gayda’ya yönetimindeki araçla çarpıp ölümüne sebep olmuştu. Hüseyin Özvurulmaz aynı tarihte tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. 2003 yılında ise dükkân açma suçunda yine tutuklanan ve ikinci kez tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Özvurulmaz, her iki davadan yargılanmamak için yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a kaçmıştı.

Gittiği yoldan geri geldi

Güney Kıbrıs’ta 11 yılı aşkın bir süre yaşayan zanlı 12 Haziran 2014 tarihinde yine yasal olmayan yollardan Kuzey Kıbrıs’a geçti ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan ve önceki gün mahkemeye çıkarılarak hakkında bir gün tutukluluk emri alınan zanlı dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının 2002 yılında ölümle sonuçlanan kaza ile ilgili, 2003 yılında ise dükkân açma suçundan yargılanmak üzere iki kez yurt dışı çıkış yasağı şartı ile teminatla serbest bırakıldığını ancak zanlının yargılamadan kaçmak için 10 Nisan 2003 tarihinde yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtığını söyledi.

Yine tutuksuz yargılanacak!

Zanlının 12 Haziran tarihinde yasal olmayan bir şekilde Kuzey Kıbrıs’a geçtiğini ve polise teslim olduğunu kaydeden polis, zanlının mahkeme emri ile bir gündür tutuklu olduğunu belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme,15 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 200 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Ayrıca zanlının yurt dışı çıkış yasağı halinin devamına karar verildi. Zanlı, Lefkoşa’da 2002 yılında ölümle sonuçlanan trafik kazası,2003 yılında askeri yasak bölgeyi, mahkeme emrine riayetsizlik ve dükkan açma, 2014 yılında ise yine askeri yasak bölgeyi ihlal etme suçlarından yargılanacak.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.