1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 18 YAŞINDAKİ HAMİLE KIZINA TECAVÜZ ETTİ!
18 YAŞINDAKİ HAMİLE KIZINA TECAVÜZ ETTİ!

18 YAŞINDAKİ HAMİLE KIZINA TECAVÜZ ETTİ!

Kişileri korumakta aciz kaldı...

A+A-

Rum tarafında cinsel suçlarda artış yaşandığı, küçük yaştaki çocukların insan ticareti ve uyuşturucuya bulaştığı, insan tacirlerinin kurbanlarını artık internetten aramaya başladığı ve Rum yönetiminin kişileri korumakta aciz kaldığı haber verildi.

CİNSEL SUÇLAR ARTTI, KÜÇÜK YAŞTAKİ ÇOCUKLAR İNSAN TİCARETİNE VE UYUŞTURUCUYA BULAŞTI

BABA, 18 YAŞINDAKİ HAMİLE KIZINA TECAVÜZ ETTİ

Rum tarafında cinsel suçlarda artış yaşandığı, küçük yaştaki çocukların insan ticareti ve uyuşturucuya bulaştığı, insan tacirlerinin kurbanlarını artık internetten aramaya başladığı ve Rum yönetiminin kişileri korumakta aciz kaldığı haber verildi.

Simerini haberi “Toplumumuz Pisliğe Battı... Cinsel Suçlarda Artış... Küçük Yaştaki Çocuklar İnsan Ticareti ve Uyuşturucuya Bulaştı” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.

Haberde hafta içerisinde 15 yaşındaki Rum kızının internette tanıştığı 35 yaşındaki bir Rum tarafından kaçırılıp tecavüz edildikten sonra 14 yaşındaki başka bir kızla birlikte bir Rum işadamına pazarlanması ile 18 yaşındaki hamile kıza babası tarafından tecavüz edilmesi olaylarının detaylarına yer verildi.

Gazete geçen hafta kaçırılan 15 yaşındaki kızın, 10 yaşından beridir ağır uyuşturucu kullanıcısı olduğunu, fuhuş yaptığından kuşkulanıldığını, Rum devlet birimlerinin haberdar olmasına karşın bu kızı korumakta aciz kaldığını yazdı, geçen hafta cereyan eden olayla ilgili detaylara geniş yer verdi.

BABA, 18 YAŞINDAKİ HAMİLE KIZINA TECAVÜZ ETTİ

Gazete 21 Ocak 2014’te cereyan eden başka bir olayda ise 53 yaşındaki babanın 18 yaşındaki hamile öz kızına, hamilelik evresi süresince taciz ve tecavüz ettiğini detayıyla aktardığı haberinde, 53 yaşındaki babanın dün Limasol Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını ve 15 yıl hapse mahkûm edildiğini belirtti.

Gazete “Limasol Ağır Ceza Mahkemesi’nin dünkü kararında, Kıbrıs’taki cinsel suçlarda artış olduğu saptaması yer aldı” vurgusu yaptı.

HENRIQUES UYARDI...

Simerini haberinin “Sorun Bizim Kapımızı Çalıyor” başlığıyla ayırdığı bölümünde “Cyprus Stop Trafficking” isimli sivil toplum örgütünün başkanı Andrula Hristoforu Henriques’in, söylediklerine yer verdi.

“Bu mesele, Kıbrıs’taki seks ticaretinin, artık internet üzerinden yapılmakta olan yeni şeklinin etkinliğini gösteriyor diyebilirim” diyen Henriques şu uyarılarda bulundu:

“Bu şekilde (internet üzerinden) failin saklanması da gençlerin ve korumasız çocukların cezp edilmesi de daha kolay.  Meselenin diğer bir kritik noktası da kurbanların Kıbrıslı kızlar olmasıdır ki, kurbanlar yabancı uyruklu olduğu sürece meseleye kayıtsız kalan toplumumuzu kaygılandır. Bakınız, şu anda cinsel istismar sorunu her birimizin kapısını çalıyor. Gençlerimizin, bu tür suçlarla başa çıkmak için yeterli donanımı yoktur.”

Fileleftheros Rum tarafında son olarak cereyan eden küçük çocukların cinsel istismarıyla ilgili iki vukuatın Rum yönetiminin, çocukların cinsel istismarıyla ilgili bir yasa çıkarmaktaki ve uyuşturucu kullanıcısı çocukları koruma ve desteklemedeki acizliğini gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Gazete Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Koruma Derneği ve Rum polisinin elindeki verilere dayanarak son üç yıl içerisinde çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili 81 şikâyette bulunulduğu, 2011’de 28 cinsel şiddet, 129 da bedensel şiddet vukuatı saptandığını, 2012’de 41’i cinsel istismar olmak üzere176 çocuğa yönelik şiddet vakası tespit edildiğini yazdı.

17 YAŞINDAKİ KIZA POLİSTEN TRAFİK SUÇUNU “BAŞKA YÖNTEMLE ÇÖZELİM” TEKLİFİ

Aynı gazete “Reşit Olmayan Kıza Polisten Taciz... Trafik Suçunu Halletmenin ‘Başka Yöntemini’ Önerdi” başlıklı haberinde ise ocak ayında Larnaka’da cereyan eden bir olayda, annesinin arabasını kullanırken yakalanan,  17 yaşındaki kızın, aracı trafik şubeye kadar kullanan polis tarafından trafik şubesi yerine mezarlığa götürüldüğünü yazdı.

Gazete 17 yaşındaki kıza, “kendisi de isterse meseleyi, annesi bile duymadan, başka yöntemle çözmeyi” teklif eden polis hakkında cinsel istismar şikayetinde bulunulduğunu yazdı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.