1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 18 YIL SONRA ÇÖZÜLEN GİZEM
18 YIL SONRA ÇÖZÜLEN GİZEM

18 YIL SONRA ÇÖZÜLEN GİZEM

Büyükannenin sırrı 18 yıl sonra çözüldü

A+A-

ABD'de yaşayan Dorothy Holm bir beyin tümörü yüzünden hayatını kaybedeli 18 yıl oldu ancak ölüm döşeğinde yazdığı anlamsız harflerin sırrı ancak dün çözülebildi. Meğer Holm son dakikalarında bazı duaların kelimelerinin ilk harflerini yazıyormuş.

Dorothy Holm, beyin tümörü yüzünden konuşma yetisini kaybedince dizin kartları almış ve kartların her bir köşesini tek tek doldurmuştu. Torunları, büyükannelerinden kalan bu son hatıranın gizli bir kod olduğunu düşünerek tam 18 yıl geçirdi ve gerçek sonunda ortaya çıktı.

Holm'un torunlarından biri, büyükannesinin yazdığı kartlardan birini internet üzerinden paylaştı ve bir başka internet kullanıcısı sadece 13 dakika içinde bunun gizli bir kod değil ölmek üzere olan Dorothy Hom tarafından yazılmış dualar olduğunu ortaya çıkardı.

Kartı internette paylaşan Janna Holm, "Yıllar sonra bir cevap almak içimizi rahatlattı. Ömrünün son anlarında neler düşündüğünü ve dua ettiğini bilmek güzel bir şey" diye konuştu.

22930297.jpg

Janna Holm, önce akciğer kanseri teşhisi konulan ve daha sonra beyin tümörü tespit edilen büyükannesi 1996 yılında öldüğünde daha 11 yaşındaydı. Dorothy Holm, son günlerinde yaklaşık 20 tane dizin kartını dolduran yazılar yazmış ve torunlarının büyük ilgisini çekmişti. Janna Holm, kardeşi ve iki kuzeni bir süre bu kartlarda yazılanları çözmeye çalışmış ancak başarısız olmuşlardı. Geçtiğimiz günlerde Janna Holm'un babasının bu kartlardan birini bulması üzerine Janna da bunu internetten paylaşarak başkalarından yardım almaya karar verdi. Böylelikle 18 yıllık gizem çöcülmüş oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.